Košarka

Sunsi na pola puta, nikad bliže tituli NBA prvaka

Branimir Korać • petak, 09.07.2021.
Sunsi na pola puta, nikad bliže tituli NBA prvaka

Phoenix Sunsi poveli su s 2-0 u finalnoj seriji NBA lige. I u drugoj utakmici bili su dominantni te unatoč sjajnoj večeri Giannisa Antetokounmpa upisali su pobjedu 118:108...

Nakon što su ostali bez Darija Šarića, Phoenix Sunsi stigli su do nove pobjede u finalnoj seriji NBA lige i vodstva 2-0. Nikada ranije nisu poveli u seriji, a kamoli došli do 2-0. U oba nastupa u finalu izgubili su prve dvije utakmice.

Sada su došli na pola puta do osvajanja titule, imaju vodstvo 2-0 i u narednih u najgorem slučaju za njih šest utakmica, trebaju dva puta pobijediti. Gledajući prva dva susreta, to ne bi trebao biti problem.

Bucksi su se u potpunosti oslonili na Giannisa Antetokounmpa, on je odigrao vrhunsku utakmicu, ali bio je usamljen. Ako se misle vratiti u seriju i dva puta slaviti u Milwaukeeju, Giannis neće biti dovoljan, trebat će pomoć.

"Znamo da će biti neugodno u Milwaukeeju, ali spremni smo za to", poručio je Devin Booker. Ako on i Sunsi budu raspoloženi šuterski, sve bi trebalo biti lakše za Sunse.

U ovom susretu šut ih je služio, za tricu su šutirali 20/40, a upozorenje su dobili u povratku Bucksa ove sezone u ranijoj fazi doigravanja. Naime Bucksi su već zaostajali 2-0, ali su uspjeli slaviti, bilo je to protiv Netsa, no razlika je u tome što su Netsi u toj seriji ostali bez Hardena pa Irvinga.

Ovdje su se Sunsi odvojili u završnici prvog poluvremena. Napravili su seriju 15:4 i na odmor su odnijeli solidno vodstvo 56:45.

U drugom poluvremenu održavali su kontrolu, Giannis je igrao nevjerojatno i pokušavao je vratiti Buckse u utakmicu, ali najviše što ih je približio bilo je na 93:88. Minuta je trebala Sunsima da se ponovno odvoje, dvije trice Bookera i polaganje Aytona odveli su ih na plus 13.

Susret se lomio na polovici četvrte dionice, Bucksi su došli na minus šest, Connaughton je promašio tricu za minus tri, a Sunsi su nakon dva skoka u napadu tricom Paula ponovno odmaknuli.

Do kraja susreta nije više bilo neke neizvjesnosti, Sunsi su mirno priveli dvoboj kraju.

Devin Booker ubacio je 31 poen (7/12 trica) uz pet skokova i šest asistencija, Mikal Bridges dodao je 27 poena i sedam skokova, a Chris Paul 23 poena i osam skokova.

Kod Bucksa Antetokounmpo je ubacio 42 poena uz 12 skokova, a Jrue Holiday je dodao 17 poena, pet skokova i sedam asistencija.

NBA:
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 118:108 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!