Tenis

Novak Đoković slavljem u Wimbledonu došao do 20. titule na Grand Slam turnirima

Branimir Korać • nedjelja, 11.07.2021.
Novak Đoković slavljem u Wimbledonu došao do 20. titule na Grand Slam turnirima

Novak Đoković osvojio je Wimbledon i tako stigao do 20. titule na Grand Slam turnirima. Tako se izjednačio s vječitim rivalima Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom koji su također stigli do 20 titula...

Velika trojka sada je i službeno poravnata na vrhu po broju osvojenih Grand Slam titula. Novak Đoković uhvatio je Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Đoković je do 20. titule stigao u Londonu gdje je u finalu Wimbledona nakon velike borbe svladao Mattea Berrettinija, Talijana koji dosad ove godine nije imao nijedan poraz na travi.

Berrettini se i u ovom finalu dobro držao, uzeo je prvi set, ali u nastavku meča Đoković je ipak bio taj koji je imao sve pod kontrolom te je u konačnici ipak uzeo zasluženu i očekivanu titulu. Ove godine u Londonu bilo je dosta iznenađenja, ali Đoković je do titule stigao sa samo dva izgubljena seta.

U prvom setu Berrettini je spasio set loptu kod 5:2, vratio se u set i izborio tie-break. Tamo je igrao jako dobro, bio je miran u ključnim trenucima te je sa 7:4 uzeo set.

Đoković je puno bolje krenuo u drugi set, poveo s 4:0, a do kraja seta Berrettini je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi.

Nakon što je poravnao na 1-1 u setovima, Đoković je zaigrao slobodnije, treći set riješio je ranim breakom, a Berrettini je u njemu imao jednu priliku za povratak, kod 3:2 stigao je do 15:40, ali Đoković se izvukao.

Četvrti set bio je ravnopravan i otvoren do 3:2 za Berrettinija. Nakon toga Đoković uzima četiri gema zaredom i odlazi do pobjede.

Iako je Berrettini pogodio 16 aseva, Đoković je imao čak 15 break lopti i iskoristio njih šest. Berrettini je imao i 26 winnera više, ali i 27 neprisiljenih pogrešaka više.

Wimbledon, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Matteo Berrettini (Italija, 7) 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!