Nogomet

Krznar: 'Slaven Belupo bi mogao biti vrlo opasan, došao je trener koji nas dobro poznaje'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.07.2021.
Krznar: 'Slaven Belupo bi mogao biti vrlo opasan, došao je trener koji nas dobro poznaje'
Foto: Pixsell

Dinamo sezonu otvara na Maksimiru protiv Slaven Belupa u prvom susretu nove sezone u HT Prvoj ligi. Damir Krznar u jako dobrom raspoloženju dočekuje početak sezone...

Za razliku od prošle sezone, Modri su sada imali sasvim dovoljno vremena za detaljne pripreme , a iza njih su i dvije europske utakmice.

"Prošla sezona je bila specifična pa tako i pripreme, ove godine je normalnije. Imli smo četiri i pol tjedna priprema uz Valur, pet i pol tjedana je idealno vrijeme za start. Slaven dočekujemo spremni i raspoloženi, nadam se da ćemo u ligu krenuti s dobrom igrom i pobjedom."

Rezultati na pripremama i u Europi bili su dobri.

"Ako se po jutru dan poznaje, bit će lijep dan za nas. Jedino što nas brine je izostanak reprezentativaca i nismo taj glavni dio prošli s njima, ali pohvatat će to brzo. Za tih 1-2-3 tjedna dok sve ne sjedne na mjesto, vjerujem da igra neće trpiti."

Krznar na raspolaganju ima veliki broj igrača i slatke brige prilikom sastavljanja momčadi.

"Imam slatke brige, raspolažemo s 25 kvalitetnih igrača i boli glava koga izostaviti. Nijedan nije izostavljen zasluženo, ali jednostavno je tako. Konstantno smo u pričama s njima, uvjeravamo ih za što ih spremamo i očekujemo razumijevanje. Svi će participirati i samo trebamo strpljenje. Svi oni zaslužuju ovaj dres. Izazov je imati toliko kvalitetnih igrača, ali morat ćemo u narednih 2-3 tjedna malo skratiti kadar i posuditi određene igrače samo zbog straha da im minutaža neće biti dovoljna."

Osim što ima širok kadar, Krznar isto tako ima i niz igrača koji mogu igrati na više pozicija.

"Takvi igrači su bogatstvo, Lovro i Ivanušec mogu i na krilo i u sredinu, Čop, Petko, s njim imamo ideju da sudjeluje kao povučena špica s Gavranovićem naprijed, ima tu dosta kvalitetnih i univerzalnih igrača pa se i treneri mogu zaigrati s idejama."

Sezona će biti vrlo zanimljiva, Dinamo će imati dobrui konkurenciju u borbi za titulu.

"Ne treba ponovno isticati, vidjelo se i kroz pripreme, Osijek vrlo respektabilan, osnažio se i bit će dobar konkurent, naravno tu su standardno i Hajduk i Rijeka, a svaki put dosad je iskočio i netko drugi. Teško je sada prognozirati, ali da će biti izazovno i teško, to stoji."

Prvi protivnik je Slaven Belupo i već to će biti zanimljiv dvoboj.

"Slaven bi mogao biti vrlo opasan, promijenili su trenera i došao je trener koji jako dobro poznaje Dinamo i naš stožer. Poznavajući Deana, može predstavljati nagaznu minu i svakako neće biti lako."

"Slaven je uvijek, bez obzira na te naše pobjede, nudio borbu. Manje nam odgovara, ali na našu kvalitetu uglavnom smo prolazili dobro. Oni su nešto mijenjali i sustav i tu nas čeka jedna nepoznanica, ali vjerujem da imamo snage, želje i volje te da ćemo biti zadovoljni."

Što se sastava tiče, Tolić nije u konkurenciji dok će oni koji su igrali na Islandu djelomično odmarati.

"Tolić je siguran izostanak, ostale slažemo s obzirom na količinu umora nakon povratka s Islanda. Neke ćemo sigurno odmarati."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!