Nogomet

Dinamo traži iskupljenje, Hrvatski dragovoljac iznenađenje

Jan Šneler • petak, 23.07.2021.
Dinamo traži iskupljenje, Hrvatski dragovoljac iznenađenje
Foto: Pixsell

U drugom kolu HT Prve lige, nakon dugih sedam i pol godina, sastat će se Dinamo i Hrvatski dragovoljac, a obje ekipe imaju prilike doći do prvih bodova u natjecanju...

Točno 25 puta odigrali su u domaćem prvenstvu međusobno utakmice Dinamo i Hrvatski dragovoljac, a samo dva puta slavili su Sigećani. Dogodilo se to prije gotovo 23 godine, a tada je rezultat bio minimalnih 1:0 za Hrvatski dragovoljac.

U drugom kolu ovosezonske HT Prve lige, Sigećani traže priliku za prve bodove, a u istoj misiji je i Dinamo. Modri su iznenađujuće kiksali u prvom kolu na Maksimiru protiv Slaven Belupa i jasno je da protiv Hrvatskog dragovoljca prava na kiks više nemaju.

Damir Krznar je za neko vrijeme ispucao džokere i sada Modri moraju početi igrati onako kako se to od njih očekuje. Protiv Omonije u kvalifikacijama za Ligu prvaka to je već izgledalo puno bolje, a i sama pobjeda od 2:0 ulijeva dodatni optimizam u momčad Dinama.

Jasno, Modri će u susret s gradskim suparnikom izaći bez Arijana Ademija i Luke Ivanušeca koji su pretrpjeli ozljede protiv Omonije, a moguće je da će Krznar dodatno rotirati pa možda vidimo i neka nova imena u sastavu.

Prije svega tu mislimo na Marka Bulata koji je kao veliki talent došao iz Šibenika, a još nije dobio minutažu. Za očekivati je da će od prve minute krenuti Duje Čop, vjerojatno i Josip Mišić koji je odradio dobru rolu protiv Omonije.

Kako je Krznar rekao u najavi susreta, osim Ademija i Ivanušeca, u sastavu neće biti Marka Tolića te Daniela Štefulja, dok je ostatak momčadi spreman. U svakom slučaju, Dinamo ima dovoljno širok kadar da može bez problema složiti jakih 11 igrača.

U redovima Hrvatskog dragovoljca takvih "problema" nemaju jer nemaju niti luksuz da mogu složiti dvije do tri solidne momčadi. Njima je ova utakmica više nagrada za dobru prošlu sezonu u Drugoj HNL nego što objektivno imaju šanse za odličan rezultat.

Ipak, ne valja ih podcjenjivati premda su teško stradali od Istre u prvom kolu (3:1). Ono što je bilo vidljivo protiv Istrana je činjenica da Dragovoljac ne dolazi često do prilika, ali da i te rijetke ne koristi na najbolji način.

Realizacija se mora popraviti, ali upitno je može li to biti posloženo do susreta s Dinamom i je li to utakmica u kojoj se može ocjenjivati snaga momčadi. Imat će Sigećani vrlo težak zadatak u borbi za ostanak, lako im neće biti sigurno i trebat će ostati što duže u igri.

Nitko ne priželjkuje scenarij Rudeša od prije par sezone kada je sve bilo jasno već prije Božića i zato u Sigetu su svjesni da ne smiju dozvoliti duži crni niz. Sutra je prilika da pokažu potrebnu energiju i želju te obrambeno odrade posao maksimalno, a Dinamo je već pokazao ove sezone da može teško pogriješiti i protiv slabijih protivnika.

Susret će se odigrati na stadionu u Kranjčevićevoj, očekuje se dobra posjećenost što je prilika ne samo za pojačanje klupske blagajne već i za jedan lijepi praznik nogometa, dan koji su u Sigetu čekali više od sedam i pol godina.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!