Ostali sportovi

Grci u tijesnom dvoboju iznenadili Mađare, Talijani uvjerljivo krenuli

Branimir Korać • nedjelja, 25.07.2021.
Grci u tijesnom dvoboju iznenadili Mađare, Talijani uvjerljivo krenuli

Krenuli su i vaterpolisti, a u prva dva susreta u skupini A pobjedu su upisali Talijani i Grci. Italija vrlo uvjerljivo protiv Južne Afrike te Grčka tijesno protiv Mađarske...

Italija je odradila zagrijavanje protiv neravnopravne Južne Afrike koju je svladala s 21:2. Konačni rezultat ujedno potvrđuje ogromnu razliku u kvaliteti, Talijani su uopće zabili više golova nego što je Južna Afrika imala udaraca prema golu.

Niti prije susreta nije bilo dvojbe oko toga tko će do pobjede, bilo je samo pitanje konačne razlike. Zaustavilo se na plus 19 za Italiju koja može biti zadovoljna otvaranjem.

Francesco Di Fulvio postigao je pet pogodaka.

Drugi susret bio je već prava poslastica. Mađarska je u susret protiv Grčke ušla kao blagi favorit, ali na kraju su Grci bili ti koji su odnijeli pobjedu 10:9.

Mađari su imali bolji ulazak u utakmicu, poveli su s 5:2 na polovici druge dionice, ali Grci su uspjeli do poluvremena izjednačiti na 6:6 pa čak imati i šut za vodstvo na odmoru.

Nisu tada zabili, ali su zato poveli u trećoj dionici s 8:6 i polako preuzeli kontrolu nad susretom. Mađari su se uspjeli vratiti, kod 9:9 pogodili su vratnicu nakon čega Angelos Vlachopoulos pogađa za 10:9 koje Grci čuvaju do kraja susreta.

Tri gola kod Grčke postigao je Ioannis Fountoulis, a sjajan je na golu bio Emmanouil Zerdevas s 15 obrana.

Kod Mađarske po tri gola postigli su Balazs Erdelyi i Denes Varga.

Skupina A, prvo kolo:
Južna Afrika - Italija 2:21
Mađarska - Grčka 9:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!