Ostali sportovi

Španjolci nastavili niz protiv Srbije, očekivane pobjede Crne Gore i SAD-a

Branimir Korać • nedjelja, 25.07.2021.
Španjolci nastavili niz protiv Srbije, očekivane pobjede Crne Gore i SAD-a

Odigrani su svi preostali susreti prvog kola vaterpolskog turnira, a u utakmici dana Španjolska je svladala Srbiju...

U zadnjem susretu prvog kola skupine A vaterpolskog turnira Amerikanci su se pomučili protiv domaćina Japana. Ipak su na kraju slavili 15:13 iako je domaćin imao i 7:4 u prvom poluvremenu, dva razlike u drugom dijelu, no Amerikanci su onda reagirali i serijom 5:0 preuzeli vodstvo 13:10. Do kraja susreta nisu dopustili Japanu povratak u utakmicu.

Najbolji kod SAD-a bili su Alex Bowen s pet golova te Ben Hallock s tri gola. Kod Japana po tri gola zabili su Seiya Adachi, Mitsuaki Shiga i Yusuke Inaba. Katsuyuki Tanamura upisao je 11 obrana.

Crnogorci su odličnim drugim poluvremenom slomili otpor Australije i odnijeli pobjedu 15:10. Australija je odradila vrlo dobro prvo poluvrijeme, vodila je 7:6, ali Crna Gora je odlično otvorila drugo poluvrijeme, napravila je seriju 4:0 i mirno dovršila dvoboj.

Četiri gola kod Crne Gore postigao je Aleksa Ukropina, a po tri su dodali Marko Petković i Dušan Matković. Kod Australije trostruki strijelac bio je Richard Campbell.

U utakmici dana Španjolska je nastavila seriju pobjeda protiv Srbije, ovaj put bila je bolja s 13:12. Priča o Španjolskoj već je dobro poznata, riječ je o u biti Barceloneti, Španjolci su odlučili sve igrače potrpati u jedan klub i tako nemaju problema s uigranosti, poznavanjem i svim onim što se dobar dio reprezentacija mora barem dio vremena baviti.

Ovaj susret protiv Srbije bio je očekivano neizvjestan cijelim svojim tijekom, a presudila su ga dva vezana gola Munarriza u zadnjoj dionici za 12:10 Španjolske. Minutu i pol prije kraja Filipović je smanjilo na 13:12, imali su Srbi priliku i za poravnanje, ali nisu uspjeli kreirati suvisli napad i upisali su poraz.

Četiri gola kod Španjolske postigao je Alberto Munarriz, a kod Srbije po dva gola zabili su Đorđe Lazić, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Filip Filipović.

Skupina A, prvo kolo:
SAD - Japan 15:13

Skupina B, prvo kolo:
Australija - Crna Gora 10:15
Srbija - Španjolska 12:13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!