Ostali sportovi

Hrvatski vaterpolisti odradili zagrijavanje protiv Kazahstana

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.07.2021.
Hrvatski vaterpolisti odradili zagrijavanje protiv Kazahstana

Hrvatski vaterpolisti krenuli su pobjedom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi protivnik bio je skromni Kazahstan kojeg je Hrvatska lakoćom svladala s 23:7...

Dobar protivnik za početak olimpijskog turnira, nešto lakši meč za ulazak u natjecanje uvijek dobro dođe. Hrvatska je krenula glatkom pobjedom protiv Kazahstana, autsajdera skupine i redovne mušterije.

Znalo se da to neće biti zahtjevan meč, Kazahstan je ipak kvalitetom puno ispod Hrvatske, a dobro je da se početna nervoza razbijala protiv takvog protivnika, a ne protiv nekog opasnijeg.

Od početka je susret išao samo u jednom smjeru. Hrvatska je izgledala dobro, rutinski je odrađivala posao i već do poluvremena se odvojila na 10:4.

U trećoj dionici Kazahstanci su potpuno potopljeni, Hrvatska je to razdoblje dobila s visokih 8:1 i bilo je samo pitanje s kojom razlikom će na kraju slaviti.

Završilo je 23:7 za Hrvatsku koju sada čekaju puno ozbiljniji protivnici i više neće biti ovako lagane zadaće. U skupini još igra protiv Crne Gore, Španjolske, Srbije i Australije, redom boljih reprezentacija od Kazahstana.

U ovom susretu Hrvatsku su predvodili Maro Joković s pet golova, Luka Bukić s četiri te s po tri pogotka Loren Fatović, Josip Vrlić i Paulo Obradović.

Skupina B, prvo kolo:
Hrvatska - Kazahstan 23:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!