Nogomet

Dinamo ima veliku prednost, ali Omoniju se ne smije otpisati

Jan Šneler • utorak, 27.07.2021.
Dinamo ima veliku prednost, ali Omoniju se ne smije otpisati
Foto: Pixsell

Dinamo će na stadionu GSP u Nicosiji odigrati uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka protiv ciparskog prvaka Omonije, a prednost iz prvog susreta govori o kvaliteti Modrih...

Dinamo je u ponedjeljak ujutro otputovao na Cipar gdje ih u utorak očekuje uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka protiv Omonije. Modri na Cipar nose dva pogotka prednosti što bi objektivno trebalo biti dovoljno jer, bez obzira na to što Ciprane ne treba podcjenjivati, kvaliteta je definitivno na strani zagrebačkog sastava.

Dinamo je u prvoj utakmici bio bolja momčad, premda se Omonia pokazala kao vrlo zahtjevan protivnik u ovoj fazi natjecanja. Definitivno, Modri su dobili dosta teškog protivnika s obzirom na svoj renome i status nositelja. Ipak, sjajnom partijom Lovre Majera i Kristijana Jakića, zaključili su prvi susret s pobjedom 2:0.

"Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da smo našli mogućnosti i da imamo snage uspješno završiti ovaj posao", rekao je u najavi susreta Damir Krznar.

Taj kapital mogao bi se pokazati presudnim u uzvratnom susretu. Jasno je da momčad koju vodi Henning Berg nema više što čekati, a samim time niti izgubiti. Ciprani će tražiti brzi pogodak koji bi im donio potrebnu energiju za nastavak, a kojim bi unijeli nered u redove Dinama.

Na to su u zagrebačkom klubu spremni, o čemu svjedoči i trener Krznar koji je rekao kako su spremni na sve opcije te kako igrači znaju što im je učiniti u raznim zamišljenim situacijama. Primljeni pogodak svakako ne bi značio ništa grozno, ali važno je da su nogometaši Dinama spremni i na to jer su u nogometu svi scenariji mogući.

Dosta pažnje od samog izvlačenja kuglica posvećuje se vremenskim uvjetima na Cipru. Krznar je rekao da se ne zamara time te kako se previše govori o tome, ali to svakako nije zanemariva činjenica. Sadašnji podaci govore da će nogometaši igrati na dosta neugodnih 36 stupnjeva Celzijevih uz vlagu od oko 40%.

Susret je prvo trebao biti odigran u 17 sati po hrvatskom vremenu (18 na Cipru), ali nakon zahtjeva sindikata nogometaša, Uefa je odlučila pomaknuti termin za jedan sat. Nije to pretjerana utjeha nogometašima jer je razlika mala, a jasno je da će uvjeti na terenu biti izuzetno teški za igru.

Što se tiče sastava, Krznar je protiv Hrvatskog Dragovoljca (4:0) u drugom kolu HT Prve lige unio neke promjene u momčad, nastojeći odmoriti nekolicinu prvotimaca. Osim ozlijeđenog Arijana Ademija, na Cipar nisu otputovali Daniel Štefulj i Sadegh Moharrami, dok bi svi drugi trebali biti na raspolaganju.

Dinamo je definitivno favorit i u drugom susretu i jasno da Modri nemaju potrebe srljati već mirno i koncentrirano nastojati doći do pogotka i brzo utišati sve nade Cipranima. Očekuje se prolazak Dinama i vjerojatni ogled protiv poljske Legije za ulazak u play-off kvalifikacija za Ligu prvaka te osiguravanje nastupa u grupnoj fazi Europske lige.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!