Ostali sportovi

Njemica slavila u slalomu kajakom

HINA, Matej Kačan • utorak, 27.07.2021.
Njemica slavila u slalomu kajakom

Zlatnu medalju u ženskom slalomu kajakom osvojila je njemačka predstavnica Ricarda Funk. Ona je uzela olimpijsko zlato nakon jednog srebra i dvije bronce, a druga je bila Maialen Corraut, zlatna iz Rija...

Njemačka 29-godišnja kajakašica Ricarda Funk u svom je debitantskom olimpijskom nastupu osvojila zlatno odličje u slalomu, što joj je najveći uspjeh u karijeri nakon što je na svjetskim prvenstvima jednom osvojila srebro, a dvaput bila treća.

Funk je do olimpijskog zlata došla kombinacijom brze i precizne vožnje, u kojoj nije napravila nijednu pogrešku i za 105.50 sekundi svladala stazu na kojoj je bilo 25 vrata.

Nešto više od sekunde (1.13) za Njemicom je zaostala Maialen Chourraut, što je braniteljici naslova iz Rio de Janeira u Tokiju bilo dovoljno za srebro. Time je 38-godišnja Španjolka popunila kolekciju olimpijskih medalja, jer je 2012. u Londonu osvojila broncu.

Iako je na kraju završila na pobjedničkom postolju i s broncom oko vrata, najveće razočaranje finala doživjela je favoritkinja natjecanja 27-godišnja Australka Jessica Fox, trostruka svjetska prvakinja u ovoj disciplini, srebrna iz Londona 2012. i brončana iz Rija.

Naime, Fox je imala uvjerljivo najbrže vrijeme (102.73), ali je dotaknula četvrta i pretposljednja vrata, zaradila četiri sekunde kazne te time izgubila zlato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!