Ostali sportovi

Ivan Dodig i Marin Čilić izborili finale Olimpijskih igara!!!!

Matej Kačan • četvrtak, 29.07.2021.
Ivan Dodig i Marin Čilić izborili finale Olimpijskih igara!!!!
Foto: Pixsell

Fantastične vijesti s teniskih terena u Tokiju. Prva polovica hrvatskog finala u parovima kojem se nadamo je kompletirana, Ivan Dodig i Marin Čilić su s glatkih 6:2 i 6:2 deklasirali Novozelanđane!

Bilo je možda malo kompliciranja u posljednjem servis gemu, ali Ivan Dodig je izvukao nekoliko fantastičnih početnih udaraca te je spasio dvije break lopte. Označilo je to 6:2 u drugom setu i ogromno slavlje za hrvatski tenis i sport.

Dodig i njegov sugrađanin, prijatelj i kum Marin Čilić su u finalu Olimpijskih igara! Prvi od dva hrvatska para kojima se nadamo u finalu još su jednom pokazali svoju silu, kvalitetu i uigranost, ovaj put protiv novozelandskog para.

Marcus Daniell i Michael Venus nisu imali šanse, nakon početnog ispitivanja snaga u prva četiri gema, hrvatska je kombinacija odjurila i nije se osvrtala. Break za 3:2, a onda i 5:2 u prvom brzo su označili kraj prvog seta za 37 minuta.

Jednako sjajno nastavilo se i u drugom, dva breaka odmah na početku za 4:0, a do kraja nije bilo stresa osim u tom posljednjem gemu kad se na 30:40 možda činilo da će se još malo produžiti. No, Dodig je spasio i Međugorci imaju minimalno srebro!

Fantastičan hrvatski dan mogu upotpuniti Nikola Mektić i Mate Pavić koji igraju protiv američke kombinacije Krajiček-Sandgren te imamo pravo nadati se hrvatskom finalu i dvije medalje iz parova.

OI tenis, polufinale parova:
I. Dodig/M. Čilić - M. Daniell/M. Venus 6:2, 6:2

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!