Nogomet

SAD i Meksiko očekivano u finalu Gold Cupa

Matej Kačan • petak, 30.07.2021.
SAD i Meksiko očekivano u finalu Gold Cupa

Sjevernoamerički Gold Cup stigao je do samog finala, a tamo će poprilično očekivano igrati dva favorita. Meksiko i SAD uspješno su odradili svoje obveze u polufinalu...

Po 11. put u nizu će prvak sjevernoameričkog Gold Cupa biti Meksiko ili SAD. Još od 2000. i slavlja Kanade traje dominacija ove dvije reprezentacije, a i ovaj put će se Meksikanci i Amerikanci susresti u finalu natjecanja.

SAD je očekivano u polufinalu svladao Katar, ali to je bilo sve, samo ne lako. Katarani su imali zlatnu priliku za povesti u 61. minuti, ali je Hasan Al Haydos promašio penal. Kazna je stigla u 87. kad je Gyasi Zardes zabio za 1:0 SAD-a i plasman u finale.

U drugom susretu je bilo još dramatičnije. Meksiko je protiv Kanade poveo u nadoknadi prvog dijela iz penala preko Pinede, ali je izjednačio Buchanan u 57. minuti. U 66. Meksiko ima novi penal, ali ga je Salcedo promašio.

Činilo se da idemo prema produžecima, ali nadoknada je bila duga. Duboko u njoj, u devetoj minuti dodatka je Hector Herrera zabio i poslao svoju ekipu u novo finale. Meksiko je rekorder natjecanja s 11 naslova.

Gold Cup, polufinale:
SAD - Katar 1:0
Meksiko - Kanada 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!