Ostali sportovi

Hačanov sjajnom igrom glatko u finalu OI

Matej Kačan • petak, 30.07.2021.
Hačanov sjajnom igrom glatko u finalu OI

Ruski tenisač Karen Hačanov prvi je finalist Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji. Hačanov je glatko svladao Carreno- Bustu u dva seta...

Ruski tenisač Karen Hačanov plasirao se u finale Olimpijskih igara te je osigurao najmanje, ali i najvjerojatnije srebrnu medalju. Rus je sjajnom igrom u polufinalu svladao Pabla Carreno-Bustu s dva puta po 6:3.

Hačanov igra odličan turnir te je već izbacio imena poput Schwartzmana i Uga Humberta, a sad je bio bolji i od šestog nositelja olimpijskog turnira. 25. igraču svijeta za pobjedu je bilo potrebno sat i 20 minuta igre.

Hačanov je dosta suvereno odradio prvi set te je breakom za 3:2 došao do prednosti, a nju je podebljao još jednim breakom za 6:3. Ni u drugom setu nije bilo problema, Hačanovu je bio dovoljan break za 4:2.

Nije Španjolac imao prevelike šanse, jedinu break priliku imao je pri 2:2 na 30:40, ali je Hačanov to brzo spasio, a onda i sam napravio break. Najveći je ovo uspjeh za Hačanova u karijeri, a sad čeka suparnika.

U drugom polufinalu sastaju se Alexander Zverev i prvi igrač svijeta Novak Đoković te bi se po prikazanom trebalo dogoditi pravo čudo da Đoković ne završi u finalu, a onda i sa zlatom oko vrata.

OI tenis (M), polufinale:
Karen Hačanov (Rusija, 11) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 6) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!