Ostali sportovi

Pavić: 'Teško je objasniti koliko je ovo velik rezultat za hrvatski tenis'

Branimir Korać • petak, 30.07.2021.
Pavić: 'Teško je objasniti koliko je ovo velik rezultat za hrvatski tenis'

Nikola Mektić i Mate Pavić izašli su kao pobjednici iz finalnog dvoboja na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga...

Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili su olimpijsko zlato u povijesnom finalu u Tokiju. Još jedan velik i fantastičan doseg najboljeg para svijeta.

"Teško je objasniti kakav je osjećaj jer što god odgovorimo neće do kraja izraziti naše osjećaje. Presretni smo, imamo zlatnu medalju", kaže Mate Pavić.

Mektić je iskren i priznaje kako je teško uopće sanjati o zlatu na Olimpijskim igrama.

"Nije da sanjaš baš ovo jer bili bi preveliki snovi da sanjaš zlatnu medalju, prije sanjaš da ćeš nastupiti, onda osvojiš i ne znaš kako bi reagirao. Mislim da će nam tek u narednim danima doći do glave što smo napravili."

Finale je ponudilo zanimljiv dvoboj protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga.

"Bilo je zanimljivo i napeto. Bilo je malo i čudno, igraš finale OI bez navijača, naša hrvatska delegacija ne navija za nikoga, bio je malo drugačiji osjećaj nego u prošlim mečevima. Meni je osobno bilo čudno, ali generalno jako kvalitetan i dobar meč. Na kraju je odlučilo tih nekoliko poena na početku supertie-breaka."

Od početka suradnje na startu ove godine Pavić i Mektić igraju sjajabn tenis.

"Igramo kvalitetno, razumijemo se, imamo dobru energiju, uživamo u suradnji", kaže Nikola koji prije pet godina nije imao dovoljan ranking za nastupiti u Riju.

"Nisam bio ni blizu, nevjerojatno je da smo na prvim OI na kojima nastupamo napravili ovakav rezultat. Mi smo danas najbolji par svijeta, puno toga se promijeni u četiri godine."

Mate se zahvalio i izborniku Martiću, ali je i čestitao srebrnima Čiliću i Dodigu.

"Povijesni uspjeh, čestitam i našem izborniku Martiću koji je bio tu i napravio je sve što je mogao da i mi i Marin i Dodo budu što spremniji. Ovo i njemu puno znači. Čestitke i Čili i Dodi na finalu, teško je objasniti koliko je ovo velik rezultat za hrvatski tenis."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!