Ostali sportovi

Amerikanci na krilima Duranta do polufinala

Matej Kačan • utorak, 03.08.2021.
Amerikanci na krilima Duranta do polufinala

Nakon Slovenije, drugi polufinalist Olimpijskih igara u muškoj košarci je reprezentacija SAD-a. Amerikanci su sjajnim drugim poluvremenom nadvisili Španjolsku 95:81...

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država ipak su izborili polufinale olimpijskog turnira. Nakon početnog šoka i poraza od Francuske, Amerikanci su zaredali s dobrim partijama i pobjedama, a najbolja izvedba stigla je u četvrtfinalu protiv Španjolske.

Furia je izvadila ono najbolje iz glavnih favorita za zlato pa je nakon potpuno izjednačenog prvog poluvremena (43:43) povući morao Kevin Durant koji je početkom treće krenuo u simultanku te je svoju ekipu doveo i do plus 15 na četiri minute do kraja treće dionice.

No, imala je i Španjolska svog aduta. Ricky Rubio odigrao je individualno najbolju partiju turnira nakon Dončića protiv Argentine te je do kraja četvrtine smanjio na 69:93 i Španjolci imaju šansu za egal u posljednjih deset minuta.

Presudila je ipak širina Amerikanaca, Durantu se ubačajima dodao i Jayson Tatum i SAD je polagano odjurio do pobjede uz blago povećavanje razlike malo po malo. Završilo je na kraju 95:81 za SAD.

Durant je ubacio 29 poena, a prvi pratitelj bio je baš Tatum s 13. Poen manje je uz pet asistencija imao Jrue Holiday. Sjajni Rubio je kod Španjolaca imao 38 poena, dok je Sergio Rodriguez ubacio 16.

OI košarka, polufinale:
SAD - Španjolska 95:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2021. u 11:54
    mislio sam da španjolska ovo dobiva
    Obrisan korisnik