Ostali sportovi

Lisa Carrington osvojila treće zlato u nizu

HINA, Matej Kačan • utorak, 03.08.2021.
Lisa Carrington osvojila treće zlato u nizu

Odrađene su četiri finalne utrke u kajaku i kanuu na mirnim vodama, a zvijezda dana je Lisa Carrington svojim trećim uzastopnim zlatom...

Četiri kompleta odličja podijeljena su u kajaku i kanuu na mirnim vodama na Olimpijskim igrama u Tokiju, a dan je obilježila Novozelanđanka Lisa Carrington osvojivši treće uzastopno zlato u kajaku jednosjedu na 200 metara.

Carrington je u finalu utrke na 200 m pobijedila s rezultatom 38:120 što je novi olimpijski rekord. Carrington je u ovoj disciplini slavila i u Londonu, te Rio de Janeiru postavši prva novozelandska sportašica s tri zlatne medalje na uzastopnim igrama, a prije nje to je uspjelo jedino veslaču Hamishu Bondu.

Druga je bila Španjolka Teresa Portela (+0.76), a broncu je osvojila Dankinja Emma Jorgensen (+0.78). Samo sat vremena kasnije Carrington je osvojila zlato i u kajaku dvosjedu na 500 metara zajedno s Caitling Regal.

"Ovo je bilo nevjerojatno putovanje. Ostvarila sam nešto za što sam mislila da je nemoguće, a medalja s Caitlin je lijepa trešnja na vrhu", kazala je 32-godišnja Novozelanđanka, Srebro su osvojile Poljakinje, dok bronca odlazi u Mađarsku.

U muškom dijelu programa bile su dvije finalne discipline - kanu dvoklek na 1000 m, te kajak jednosjed na 1000 m. U kajaku jednosjedu slavio je Mađar Balint Kopasz ispred sunarodnjaka Adama Varge, dok je treći bio Portugalac Fernando Pimenta.

Kubanci Serguey Torres i Fernando Jorge osvojili su zlato u kanuu na 1000 metara. Kinezi Liu Hao i Zheng Pengfei bili su drugi, dok je bronca pripala Nijemcima Timu Heckeru i Sebastianu Brendelu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!