Rukomet

Obrvan zadovoljan pripremama: 'Dosta kvalitetno smo odradili ovaj dio'

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.08.2021.
Obrvan zadovoljan pripremama: 'Dosta kvalitetno smo odradili ovaj dio'

Pred rukometašima PPD Zagreba je izazovna sezona u kojoj moraju pokazati više nego prošle sezone, posebno u Ligi prvaka. Za sve ono što ih očekuje, odradili su pripreme na Vlašiću...

Rukometaši PPD Zagreba odradili su pripreme na Vlašiću i spremni su za drugu fazu priprema. Trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan predstavio je ekipu s kojom će krenuti u novu sezonu i po trofeje.

"U odnosu na lanjsku sezonu dosta smo promijenili ekipu. Otišlo je dosta igrača, a pristigao je velik broj novih. Stigli su nam Čupić, Musa i Gojun koji nam donose iskustvo i kvalitetu igranja jakih utakmica, liga i reprezentativnih nastupa i njihovo prisustvo će između ostaloga puno koristiti i mladim igračima. Potom nam je stigla i jedna grupa igrača srednjih godina poput Obranovića, Slavića i Ivića koji bi uz već spomenute „senatore“ trebali biti naši nositelji igre. Tu su potom i mladi igrači poput Klisa i Faljića iz bosanskohercegovačke lige koji su svojom kvalitetom i talentom ukazali na sebe. Pod ove nove igrače možemo na neki način ubrojiti i Marina Šipića, budući da je on zbog teške ozljede i operacije propustio dobar dio prošle sezone", istaknuo je Obrvan za klupsku stranicu.

S dosadašnjim dijelom priprema je zadovoljan, a PPD Zagreb bit će spreman već za Vardar s kojim ćže se boriti za mjesto na Final Fouru SEHA lige.

"Mislim da smo odradili dosta kvalitetno ovaj dio priprema, onako kako i treba da bi se akumulirala snaga za sve ono što nas čeka dalje. U nastavku ovih priprema nastavljamo s našim radom u Zagrebu, gdje ćemo mijenjati oopseg postotka rada u korist tehničko taktičkih detalja da bi došli do našeg osnovnog cilja, a to je da budemo spremni na početku sezone. Ipak, moram naglasiti kako je ovo ljeto specifično i po tome što nam za razliku od svih prijašnjih, kada Zagreb tempira formu za sredinu rujna i prvu utakmicu EHF Lige prvaka, u raspored ulaze i dvije četvrtfinalne utakmice SEHA Gazprom lige s Vardarom koncem kolovoza. Dakle, sada moramo razmišljati i pripreme planirati da nam ekipa bude u dobrom stanju već za te dvoboje jer igramo protiv jako dobre momčadi Vardara gdje su nam, usuđujem se kazati, šanse za prolazak na Final Four turnir u Zadar podjednake."

David Mandićističe kako su se novopšridošli igrači jako dobro uklopili.

"Atmosfera na pripremama je bila izvrsna. Svi novi igrači su se jako dobro uklopili, od novih mladića iz Bosne i Hercegovine Klisa i Faljića, preko malog Karpa Sirotića, pa naravno do ovih najiskusnijih Čupka, Muse i Jakova. Njihovo prisustvo i savjeti dosta nam pomažu tako da mogu reći da već sada imamo jednu jako dobru energiju među sobom. Puno smo radili na kondiciji s trenerom Šimom Tomaševićem, a uz trenera Obrvana u popodnevnim smo satima počeli raditi i na taktici koje će sada biti sve više. Ima nas dosta, ali ima i nikad veći broj utakmica pred nama tako da će biti dovoljno minuta za sve. Prvo nam slijedi četvrtfinalni okršaj s Vardarom u SEHA ligi, a potom i domaća liga koju ove godine igramo od početka i koja će biti sjajna prilika da mlađi igrači dobiju veću minutažu i steknu potrebno iskustvo."

PPD Zagreb danas će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Banja Luke, na zagrebačkom dijelu priprema u planu je utakmica protiv Celja, a zatim i turnir u Doboju na kojem će sudjelovati i Tatran Prešov, finski Cocks, Vojvodina, Koper, Dinamo iz Bukurešta te Sloga iz Doboja i Izviđač iz Ljubuškog.

FOTO: PPD Zagreb

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!