Ostali sportovi

Pichardo na dva centimetra do 18 metara, Holloway kiksao, Crouser opet oduševio

Branimir Korać • četvrtak, 05.08.2021.
Pichardo na dva centimetra do 18 metara, Holloway kiksao, Crouser opet oduševio

Tri atletska finala bila su na rasporedu u jutarnjem programu, a zlata su osvojili Pedro Pichardo, Hansle Parchment i Ryan Crouser...

Portugalac Pedro Pichardo sa skokom samo dva centimetra kraćim od 18 metara osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Iako je već preskočio 18.08 u karijeri, Pichardo je sa 17.98 postavio novi rekord Portugala, a onih 18.08 ostao je rekord Kube za koju je tada nastupao.

Ovdje je već u prve tri serije skočio tri troskoka koja su bila duža od onog najboljeg drugoplasiranog Kineza Yaminga Zhua. Tih 17.98 preskočio je u trećem pokušaju.

Zhu je uzeo srebro popravivši svoj osobni rekord za 17 centimetara, a treći je bio Hugues Fabrice Zango iz Burkine Faso koji je ove sezone imao preskočenih 18.07, li ovdje nije bio niti blizu toga.

Grant Holloway bio je veliki favorit za zlato na 110 s preponama, nitko ove sezone nije imao rezultate blizu njegovim, ali u finalu je pukao pod pritiskom i morao se zadovoljiti srebrom.

Imao je utrku pod kontrolom, dugo je vodio, ali finiš nije bio dobar i završio je na drugom mjestu dok ga je u završnici neočekivano prestigao Jamajčanin Hansle Parchment.

I dok je Parchment oduševljen što je pobijedio Hollowayja te priznaje kako je gledao njegove treninge da bi i sam mogao neke stvari iskoristiti za napredak, srebrni iz Tokija nije bio previše razočaran.

"Naravno, uzet ću ovaj rezultat s malom gorčinom jer sam došao po nešto drugo, ali na kraju dana mogu reći da sam osvojio olimpijsko odličje", kaže Holloway.

Strašni rezultati upisani su u kugli gdje su trojica bacala preko 22 metra među kojima Ryan Crouser u svom svemiru s 23.30.

Crouser je u Eugeneu srušio "sto godina" stari rekord Randyja Barnesa, ovdje ga je ponovno prebacio, ali ostao je sedam centimetara kratak do tog svog rekorda.

Njegova pobjeda niti u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja iako su sjajno bacali i Joe Kovacs i Tom Walsh.

Troskok muški:
1. Pedro Pichardo (Portugal) 17.98
2. Yaming Zhu (Kina) 17.57
3. Hugues Fabrice Zango (Burkina Faso) 17.47

110 s preponama:
1. Hansle Parchment (Jamajka) 13.04
2. Grant Holloway (SAD) 13.09
3. Ronald Levy (Jamajka) 13.10

Kugla muški:
1. Ryan Crouser (SAD) 23.30
2. Joe Kovacs (SAD) 22.65
3. Tom Walsh (Novi Zeland) 22.47

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!