Ostali sportovi

Francuzi uzeli zlatno odličje u rukometu pobjedom nad Danskom

Mihaela Bradovski • subota, 07.08.2021.
Francuzi uzeli zlatno odličje u rukometu pobjedom nad Danskom

Francuska rukometna reprezentacija još jednom je potvrdila kako je najbolja reprezentacija modernog doba kada su u pitanju Olimpijske igre. Slavila je i u Tokiju i to s 25:23 u finalu protiv Danske...

Pobjedom u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, Francuska je postala prva reprezentacija koja je stigla do treće titule olimpijskog pobjednika u muškom rukometu. U sva četiri zadnja olimpijska finala bili su Francuzi, a osvojili su u tom razdoblju i sve tri titule.

U Tokiju su svladali branitelja naslova Dansku i tako joj uzvratili za onaj poraz u Riju. Ovdje je Francuska bila bolja s 25:23.

Do ovog finala ove dvije reprezentacije imale du gotovo identičan put. U skupini su bile stopostotne do posljednjeg kola kada su i jedni i drugi poraženi u nebitnim mečevima. U nokaut fazi bili su uvjerljivi, a finale je pripalo Francuskoj.

Francuzi su vodstvo preuzeli rano, poveli su s 5:4 i do kraja susreta više nisu dopustili Danskoj da dođe do prednosti.

U drugom poluvremenu Francuzi su imali i šest golova prednosti, međutim Danska se nije predala i došla je u završnici na samo gol zaostatka.

Nakon što je Morten Olsen minutu i pol prije kraja smanjio na 24:23, Nikola Karabatić izgubio je loptu i Danska je dobila 50 sekundi za zadnji napad i poravnanje. Međutim izgubljenom loptom uzvratio je Gidsel, a Fabregas golom za 25:23 stavlja točku na i.

Kod Francuske Nedim Remili postigao je pet golova, a Vincent Gerard skupio je deset obrana, a kod Danske Mikkel Hansen zabio je devet golova, Mathias Gidsel šest dok je Niklas Landin skupio 14 obrana.

Finale:
Francuska - Danska 25:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!