Ostali sportovi

Bojana Bjeljac se također vratila u Zagreb: 'Ponosna sam što sam olimpijka'

Sportnet • ponedjeljak, 09.08.2021.
Bojana Bjeljac se također vratila u Zagreb: 'Ponosna sam što sam olimpijka'
Foto: Pixsell

I posljednja hrvatska olimpijka vratila se u svoju domovinu. U zagrebačkoj zračnoj luci dočekana je maratonka Bojana Bjeljac...

U zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, Hrvatski olimpijski odbor organizirao je doček za posljednju našu sportašicu koja se vratila s Olimpijskih igara u Tokiju. U Zagreb se vratila maratonka Bojana Bjeljac sa svojim trenerom Mladenom Kršekom.

Kao što je poznato, Bojana Bjeljac je prvi put nastupila na Olimpijskim igrama i to u najtežoj disciplini, maratonu. Organizatori su tu utrku iz Tokija preselili u Sapporo s nadom da će atletičarke i atletičari imati bolje uvjete za natjecanje. Nažalost, to se nije dogodilo. Vrućina i vlaga bili su gotovo nepodnošljivi. Tako utrku atletičarki nije završilo njih 15, među kojima su bile i neke od najboljih.

Obje hrvatske predstavnice uspjele su doći do cilja. Matea Parlov Koštro bila je sjajna 21., a Bojana Bjeljac 53. sa zaostatkom od 12.12 za pobjednicom iz Kenije Peres Jepchirchir. Premda je sredinom utrke imala velike probleme, Bojana nije željela odustati i pod svaku cijenu je nastojala završiti utrku. To je na kraju i uspjela i zbog toga zaslužuje maksimalno poštovanje.

"Ponosna sam što sam olimpijka i što sam maraton završila u onakvim uvjetima. Rezultat nije baš na nekom zavidnom nivou, ali kako su i drugi išli ispod svojih mogućnosti, ja mogu biti zadovoljna. Htjela sam završiti olimpijski maraton."

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora, Bojani Bjeljac i Mladenu Kršeku zahvalio je direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković i potaknuo hrvatsku sjajnu maratonku da nastavi marljivo trenirati, a HOO će sa svoje strane učiniti sve što bude moguće da joj osigura najbolje moguće uvjete.

FOTO: Željko Hladika/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!