Tenis

Martić nakon prekida prosula pet meč lopti i ispala od Badose

Matej Kačan • utorak, 17.08.2021.
Martić nakon prekida prosula pet meč lopti i ispala od Badose

Nakon vrlo dramatičnog meča punog preokreta i s jednim dužim prekidom, Petra Martić ipak je završila svoj put na turniru u Cincinnatiju već u prvom kolu...

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 34.) u dramatičnom je meču od dva sata i 39 minuta zaustavljena u prvom kolu WTA 1000 turnira u Cincinnatiju. Bolja od Petra bila je 31. na WTA ljestvici, Španjolka Paula Badosa, i to nakon tie-breaka trećeg seta koji je išao čak do 11:9.

Martić je imala mnogo prilika za slaviti u meču u koji je krenula bolje i kontrolirala sve, ali je prekid zbog kiše donio promjenu ritma. Meč je započeo u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu, a nastavio se, za Hrvate, u sitne sate utorka ujutro.

Badosa je povela s 2:0 na otvaranju meča, ali Martić odmah vraća break za 2:2, a onda radi još i jedan za 5:4 te tu prednost brani za prvi set. U drugom je svaka tenisačica držala svoj servis, a onda je dogodio prekid zbog kiše.

Po povratku na teren i dalje su servisi funkcionirali dobro, sve do desete igre kad Badosa na prednosti koristi prvu i jedinu break loptu u tom setu te uzima drugi set sa 6:4 za 1-1.

U treći set Petra kreće sjajno, odmah radi break i ima 2:0. Tu prednost je zadržala, činilo se, do samog kraja seta i svog servisa za 6:4 kad je krenula s 40:15 i zaradila dvije meč lopte. Njih nije iskoristila, kao ni treću na prednosti jer je Badosa uzela dva pa tri poena u nizu i napravila break.

Bilo je to u tom trenutku tek trenutno spašavanje od poraza, a u 12. igri i Martić je morala spasiti 15.40 i dvije meč lopte Španjolke. Ušlo se zato u tie-break gdje dolazi nastavak drame. Petra je prva došla do meč lopte i 6:5, ali Badosa osvaja sljedeća dva poena.

Martić je spasila meč loptu na 7:6 pa na 8:7, i to s dva mini-breaka pa je na 9:8 servirala za meč. No, Badosa radi isto, dva mini-breaka te spašava i petu meč loptu, a zarađuje svoju petu na 10:9 koju i koristi za pobjedu.

U drugom kolu Španjolka će igrati protiv treće nositeljice Arine Sabalenke.

WTA Cincinnati, prvo kolo:
Paula Badosa (Španjolska) - Petra Martić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 7:6 (9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!