Rukomet

Štrlek i Mađari ipak uspješni u Našicama

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.08.2021.
Štrlek i Mađari ipak uspješni u Našicama
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea ipak su poraženi u prvom susretu četvrtfinala SEHA lige. U Našicama je uspješniji od domaćina bio mađarski Veszprem za koji nastupa Manuel Štrlek...

U prvom susretu četvrtfinala doigravanja SEHA lige, Nexe iz Našica ipak nije na domaćem terenu uspio doći do prednosti proti mađarskog Veszprema. Mađari su u dvoboju prepunom preokreta i drame na kraju slavili s 35:33.

Susret je krenuo dosta izjednačeno, a prvi ozbiljniji bijeg radi Nexe koji od 7:7 odlazi do maksimalnih 17:12 u svoju korist. No, u posljednjih osam minuta prvog dijela domaća momčad je nestala s terena, a Veszprem radi 10:1 i na poluvremenu ima četiri gola viška.

U drugom poluvremenu je Nexe malo po malo počeo nagrizati prednost predvođen raspoloženim Halilom Jaganjcem. Pridodali su se i Manci Mičević te ostali pa na ulasku u posljednjih 10 minuta Nexe vodi 29:28 nakon gola Barišića Jamana.

No, opet su posljednjih osam minuta bile kobne. Nakon pogotka Markušića za 31:29 je Veszprem do kraja odigrao mnogo bolje i vratio je prednost te uzeo pobjedu. Posljednja šansa za Nexe otišla je pri 34:33 za Mađare kad je Vida izgubio loptu, a presudio je Manuel Štrlek.

Nexe tako na uzvratu u Mađarskoj mora loviti pobjedu od dva razlike. Jaganjac je kod domaćih zabio deset pogodaka, a Fran Mileta je dodao osam. Kod Veszprema je Gašper Marguč zabio devet, dok je Štrlek zabio četiri.

SEHA Liga, četvrtfinale:
Nexe - Veszprem 33:35

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

SEHA liga, doigravanje

četvrtfinale

Eurofarm Pelister27:31Meškov Brest
Nexe Našice33:35Telekom Veszprem
Telekom Veszprem30:25Nexe Našice
Vardar Skoplje24:20RK Zagreb
Prešov22:27Motor Zaporožje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!