Tenis

Čilić bio na dva poena do pobjede, ali ipak na kraju upisao poraz

Branimir Korać • srijeda, 25.08.2021.
Čilić bio na dva poena do pobjede, ali ipak na kraju upisao poraz

Marin Čilić zaustavljen je u prvom kolu turnira u Winston Salemu. Ilja Ivaška preokretom je stigao do pobjede i zaustavio hrvatskog tenisača...

Marin Čilić može se sada u potpunosti okrenuti US Openu. Nastup u Winston Salemu nije dugo potrajao, hrvatski tenisač upisao je poraz u tri seta već na startu, imao je pobjedu u rukama, ali nije uspio dovršiti posao.

Čilić je dobro krenuo, sve je imao pod kontrolom do servisa za meč u drugom setu, a kada je to propustio, polako je počeo tonuti u poraz.

Meč je završio s 13 aseva i čak deset dvostrukih servis pogrešaka, u drugom i trećem setu postotak ubačaja prvog servisa bio je ispod 50 posto, a tako je teško doći do pobjede u ozbiljnijem meču.

Prvi set Marin je dobio sa 6:4 u samoj završnici. U prva četiri gema obojica su se mučila na svom servisu i nisu mogla do gema, ali nakon što su se stabilizirali, Marin je na kraju napravio svoj treći break u prvom setu te poveo sa 6:4.

Nastavio je odlično i u drugom setu gdje je poveo s 3:0, imao 30:40 za dvostruki break, ali nije to iskoristio. Kod 5:3 servirao je za meč, došao do 30:0 i tu stao, Bjelorus je ukupno napravio 5:0, okrenuo set i izborio odluku u trećem.

Tamo mu je bio dovoljan jedan break sredinom seta, Marin nije uspio zaprijetiti povratkom i Bjelorus prolazi u drugo kolo.

Novi poraz ne nudi neko ohrabrenje za hrvatski tenis uoči US Opena, ali rezultati u singlu već duže vrijeme i kod tenisača i kod tenisačica više nisu dobri nego što su dobri.

Winston Salem, prvo kolo:
Ilja Ivaška (Bjelorusija) - Marin Čilić (Hrvatska) 4:6, 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!