Nogomet

Novi problemi za Dalića, zbog ozljede u Moskvi nema ni Budimira

Matej Kačan • nedjelja, 29.08.2021.
Novi problemi za Dalića, zbog ozljede u Moskvi nema ni Budimira
Foto: Pixsell

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić imat će problema sa sastavljanjem ofenzivne linije za utakmicu u Moskvi nakon što je zbog ozljede otpao Ante Budimir...

Nakon što je s početka reprezentativnog okupljanja u Moskvi za utakmicu s Rusijom otpao kapetan Luka Modrić, hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima nove probleme s kadrom za reprezentativnu akciju.

Napadač Osasune Ante Budimir također se neće priključiti Vatrenima u Moskvi jer je magnetska rezonanca pokazala ozljedu prepone pa Budimira neće biti u konkurenciji za Rusiju 1. rujna.

Slično kao i kod Modrića, najavljeno je da će se stanje i dalje motriti te će se odlučiti hoće li se Budimir pridružiti ekipi za sljedeće dvije utakmice.

"Liječnici će nastaviti pratiti Budimirovo stanje te će prema tomu odlučiti može li se 30-godišnji napadač pridružiti Vatrenima u Bratislavi za utakmicu protiv Slovačke 4. rujna ili eventualno u Splitu za utakmicu protiv Slovenije 7. rujna", napisali su iz HNS-a.

Dalić je tako ostao na jako mršavim opcijama u vrhu napada jer tu je ostao Andrej Kramarić koji se bolje osjeća na povučenijoj poziciji, Marko Livaja sa sličnim karakteristikama, kao i Antonio Mirko Čolak koji ima tek jedan nastup.

Dvije prve opcije koje su okupirale špicu na Euru, Ante Rebić i Bruno Petković nisu na popisu, a na pretpozivu je najofenzivniji igrač Kristijan Lovrić koji je ipak krilo.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!