Nogomet

Juranović: 'Obrana je odigrala stvarno dobru utakmicu, moramo tako nastaviti i dalje'

Branimir Korać • četvrtak, 02.09.2021.
Juranović: 'Obrana je odigrala stvarno dobru utakmicu, moramo tako nastaviti i dalje'

Obrana je bila bolji dio hrvatske momčadi u Moskvi. Josip Juranović odradio je svoj dio posla u obrani i stizao upućivati korisne centaršuteve u 16 metara...

Hrvatska obrana odradila je dobar posao, a dio nje bio je i Josip Juranović. Juranović je zadovoljan kako je Hrvatska izgledala u obrambenoj fazi.

"Nismo igrali ranije zajedno, ali se vidjeli da smo bili kompaktni, pričali smo na terenu, nismo dopustili šanse, obrana je odigrala stvarno dobru utakmicu. To je put prema naprijed i moramo tako ići i dalje."

Zanimljivo, ovo je jedna od vrlo rijetkih utakmica u kojima Hrvatska nije primila gol.

"Uvijek ulazimo u utakmicu da ne primimo gol, kao bek prvo si defenzivac, a onda ofenzivac. Od prve minute se moglo vidjeti da smo kompaktni. Osobno otišao sam stepenicu dalje i jedva čekam ostaviti trag i u Celticu kao u Legiji, a u reprezentaciji nema povlačenja, uvijek ideš glavom na kopačku."

Ostaje dojam kako je centaršuteva protiv Rusije bilo dovoljno, ali igrača u sredini premalo.

"Bili su tamo, Pašalić je skoro zabio, Vlašić i Perišić su bili na mom centaršutu, više nam je nedostajalo koncentracije u napadu da dođemo do pogotka."

Nakon ovog kola Hrvatska je i dalje na vrhu skupine što je pozitivno.

"I dalje smo prvi što je najvažnije, ostalo se jednostavno zakompliciralo. Nema više slabih utakmica, sve su to dobre reprezentacije i moraš dati sve od sebe ako hoćeš tri boda. Imamo igrače da sa svojom vizijom mogu sve napraviti u jednom koraku. Moramo misliti o sebi, ako Slovaci budu agresivni, mi moramo biti agresivniji, dodavanje mora biti brže..."

Nula u Rusiji je dobar rezultat.

"Možemo biti zadovoljni jer je Rusija jedan od favorita za prolaz, to je jedno od najtežih gostovanja. Mislim da je ishod 0:0 dobar za sve nas."

Juranović isto tako ističe kako vrlo dobro surađuje s Dejanom Lovrenom.

"Prije utakmice popričamo, uvijek me navodi kada da iskočim, kada da ostanem iza, Dejan je jedan od lidera, jako sam zadovoljan našom suradnjom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!