Ostali sportovi

Sjajni Roberto Soldić obranio KSW pojas!

Matej Kačan • subota, 04.09.2021.
Sjajni Roberto Soldić obranio KSW pojas!
Foto: Pixsell

Hrvatski borac Roberto Soldić obranio je svoj naslov u KSW welter kategoriji. Soldić je na KSW 63 priredbi bio bolji od Čeha Patrika Kincla...

Nova sjajna večer za Roberta Soldića. Hrvatski je borac obranio KSW naslov u welter kategoriji pobjedom protiv Čeha Patrika Kincla, i to prekidom u trećoj rundi.

Prva runda krenula je dosta oprezno, a onda je Kincl probao rušenje na koje Soldić dobro odgovara udarcem i dobar dio posljednje dvije minute prve runde smo gledali na parteru uz eksplozivnu završnicu Soldića.

U drugoj rundi je Soldić brzo zaveo dominaciju, ali opet Kincl pokušava rušiti, to mu je i uspjelo pa opet dvije minute gledamo na parteru. Pokušao je Soldić giljotinu, Čeh je izbjegao. Kincl se jako dobro pozicionirao i bio je dosta agresivan na podu i bilo je to dobro upozorenje za Soldića.

To je očito bilo dosta za Soldića pa je odmah u treću rundu krenuo agresivno i kad je sjela desnica je Kincla "složio" na pod, ovaj je sjeo i dočekao klinč ne bi li prekinuo seriju udaraca i usporio Soldića, što mu je i uspjelo.

No, samo na trenutak jer Soldić je zauzeo dominantnu poziciju i s visoka je krenuo udarati Čeha po licu, a sudac je nakon serije udaraca ipak prekinuo meč i agoniju Kincla kojem se otvorila i rana ispod oka.

Soldić je tako po drugi put obranio naslov u welteru, a sad čekamo odluku hoće li opet ići u kategoriju iznad.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!