SEHA liga, doigravanje, finale, 05.09.2021, 19:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 29:31 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

PPD Zagreb u sjajnom finalu SEHA lige na penale poražen od Veszprema

Branimir Korać • nedjelja, 05.09.2021.
PPD Zagreb u sjajnom finalu SEHA lige na penale poražen od Veszprema
Foto: Pixsell

PPD Zagreb bio je nadomak iznenađenja u finalu SEHA lige, na završni turnir ušli su kao zamjena za Vardar, a onda im je malo nedostajalo da osvoje titulu...

Vrlo malo je nedostajalo PPD Zagrebu da uzme titulu prvaka SEHA lige. U finalu je odigrao sjajan meč protiv velikog favorita Veszprema, nakon 60 minuta nije bilo pobjednika i odluka je pala u izvođenju sedmeraca. Tu je Veszprem bio spretniji i odnio pobjedu s ukupnih 31:29.

Zagreb se od početka postavio čvrsto i nije dopustio Veszpremu da odmah stvori razliku te preuzme kontrolu nad susretom. U 11. minuti Zagreb je čak poveo sa 6:3 nakon čega Veszprem s dva gola Nenadića i jednim Ligetvarija poravnava na 6:6.

Sve do 21. minute Veszprem je bezuspješno pokušavao doći do vodstva, uspio je u zadnjih deset minuta povesti i doći i do tri gola prednosti.

Nikako Mađari u drugom poluvremenu nisu uspjeli prelomiti utakmicu. Zagreb se konstantno držao na tih 2-3 gola minusa, no u završnici se potpuno vraća u susret. Pet minuta prije kraja Leimeter je poravnao na 25:25, u zadnjoj minuti Zagreb je imao i napad za vodstvo, ali nije uspio doći do dobre pozicije, pucao je na kraju Leimeter preko gola.

Veszprem je imao dovoljno vremena za zadnji napad, no Yahia radi prekršaj i odluka pada sa sedam metara.

U raspucavanju prvo je Cupara zaustavio Ćavara pa je Ivić obranio Štrleku da bi odlučujući sedmerac Cupara skinuo Šipiću nakon čega Nenadić zabija za pobjedu.

Kod Zagreba Vistorop je zabio sedam golova, a Čupić pet. Kod Veszprema po osam golova zabili su Omar Yahia i Petar Nenadić.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SEHA liga, doigravanje

finale

RK Zagreb29:31 **Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!