Nogomet

Perišić: 'Protiv Slovenije pobjedom potvrditi napravljeno'

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.09.2021.
Perišić: 'Protiv Slovenije pobjedom potvrditi napravljeno'

Hrvatski kapetan na Poljudu protiv Slovenije bit će Ivan Perišić koji naglašava sjajnu atmosferu, ali i imperativ pobjede u jako teškom ritmu...

Uz Zlatka Dalića je na konferenciji za medije prije susreta sa Slovenijom sjedio i Ivan Perišić koji će kao kapetan povesti ekipu u utakmicu. Perišić smatra da je atmosfera u ekipi sjajna, ali i da to treba potvrditi pobjedom.

"Atmosfera u momčadi je odlična, pobjeda i gol u zadnjim minutama nad Slovačkom daju dodatnu energiju. Radili smo dobro, možemo biti zadovoljni nakon dva najteža gostovanja, ali ako ne dobijemo Sloveniju malo će nam značiti. Jedva čekamo susret, moramo potvrditi s pobjedom što je urađeno. Svaka utakmica je posebna, znači mi puno što ću biti kapetan, mojoj obitelji i prijateljima, ali i svi ostali jedva čekaju istrčati na Poljud", kazao je Perišić.

Ritam definitivno nije lak, tri utakmice u sedam dana ogromni su napori i rotacije u ekipi su normalne.

"Ritam je strašan. Sve su zbili u kratko vrijeme, pogotovo u rujnu. Do Nove godine tko preživi pričat će. Zato služi 25 igrača, trener mora rasporediti snage. Ne bih rekao da je Sloveniji lakše, i njima će to biti treća utakmica."

Hrvatska polako nastavlja sa smjenom generacija, ali se čini da oni mlađi dobro prate ritam starijih igrača.

"Nedostaje Luka, ima nas starijih, kostur je tu, ali došli su mlađi koji su imali puno ozbiljnih utakmica. Znaju gdje su stigli, da moraju dati dodatnu snagu, Hrvatska se ne mora bojati."

Hrvatska je "stegnula" obranu i bez primljenog je gola u ovom prozoru, ali nedostaje opasnosti u napadačkim akcijama.

"2 Zadnje četiri utakmice nismo primili gol u skupini, kao ekipa radimo dobru obranu, a moramo poboljšati stvari prema naprijed. Za to trebamo vremena. Spremni smo, idemo po pobjedu."

Na Poljudu se očekuje oko dvadeset tisuća navijača koji će sigurno tražiti juriš od početka.

"Trebat će strpljenja, ali idemo od prve minute po gol. Bit će lakše ako otvorimo kao protiv Mađarske", zaključio je kapetan na Poljudu.

FOTO: Drago Sopta/HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!