Automoto

Napokon službeno: George Russell od sljedeće sezone u Mercedesu

Matej Kačan • utorak, 07.09.2021.
Napokon službeno: George Russell od sljedeće sezone u Mercedesu

Ono što je dugo bila javna tajna, od utorka je i službeno: George Russell prelazi iz Williamsa u Mercedes i bit će novi partner Lewisa Hamiltona...

Nakon što je službeno objavljeno kako Valtteri Bottas za sezonu 2022. Formule 1 odlazi u Alfu Romeo, ostala je samo neminovnost i čekanje službene objave o novom vozaču Mercedesa. I te su formalnosti riješene: George Russell od sljedeće će sezone voziti za Mercedes.

Mladi je Britanac protekle dvije sezone i ovu aktualnu proveo u redovima Williamsa i u slabom je bolidu pokazao veliki talent i vještine, a kako dolazi iz akademije Mercedesa te je označen za jednog od najtalentiranijih mladih vozača, znalo se da ovaj dan dolazi.

23-godišnji Britanac imat će trogodišnje iskustvo po prelasku u Mercedes, a za tu je momčad već i vozio na VN Sakhira kad je kroz veći dio utrke i vodio, ali je zbog problema s gumama završio na devetom mjestu.

Ove je sezone ostvario i svoj prvi F1 podij, dogodilo se to na VN Belgije koja se zbog kiše vozila samo tri kruga i dodijeljeno je pola bodova, a Russell je profitirao zbog sjajnog drugog vremena u kvalifikacijama dan prije.

Russell je potpisao višegodišnji ugovor s Mercedesom i bit će partner Lewisu Hamiltonu, a momčad je ovu odluku donijela prije nekoliko dana nakon višemjesečne analize i odluke ostaviti Bottasa ili promovirati Russella.

"Poseban je ovo dan za mene osobno i profesionalno, ali i dan pomiješanih emocija. Uzbuđen sam i ponizan što se pridružujem Mercedesu, što je veliki korak u karijeri, ali isto tako to znači da se moram pozdraviti s kolegama i prijateljima u Williamsu. Bila je čast raditi uz sve u momčadi, kao i predstavljati ime Williams u Formuli 1", kazao je Russell po objavi.

Šef momčadi Toto Wolff objasnio je proces odlučivanja te se još jednom zahvalio Bottasu koji još ima završiti sezonu u momčadi.

"Ovo nije bila laka odluka niti jednostavan proces. Valtteri je odradio fantastičan posao posljednjih pet sezona i dao je ključan doprinos našem rastu i uspjehu. S Lewisom je izgradio primjer partnerstva u sportu, bio je vrijedno oružje u našim borbama za prvenstvo i pogurao nas je da ostvarimo uspjehe bez presedana", kazao je Wolff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!