Nogomet

Willian: 'U Arsenalu nisam bio sretan, sad je bilo vrijeme za povratak kući'

Matej Kačan • utorak, 07.09.2021.
Willian: 'U Arsenalu nisam bio sretan, sad je bilo vrijeme za povratak kući'

Donedavni igrač Arsenala i dugogodišnji brazilski reprezentativac Willian (33) otkrio je po povratku u rodnu zemlju kako je u Arsenalu bio nesretan i nezadovoljan...

Ovog ljeta ispod radara se dogodio jedan transfer i povratak poznatog imena u svoj matični klub. Brazilska liga jača je za Williana, iskusnog krilnog igrača koji je većinu europske karijere proveo u Šahtaru i Chelseaju.

U Šahtar je stigao 2007. iz Corinthiansa, a u brazilski se klub vratio 14 godina kasnije, i to nakon neuspješne epizode u Arsenalu. U Londonu je promijenio klubove na ljeto 2020. te je na poziv Mikela Artete otišao iz Chelseaja u Topnike, ali to se nije pokazalo dobrom odlukom.

U razgovoru po povratku u Corinthians je ovaj krilni igrač sa 70 nastupa za Brazil otkrio kako je u Arsenalu bio nezadovoljan u toj jednoj sezoni gdje je zabio samo jedan pogodak u 36 nastupa.

"Mnogo sam razmišljao uz svoju obitelj i prijatelje. Nažalost, vrijeme provedeno u Arsenalu nije bilo dobro, nisam tamo bio sretan. Jednostavno nisam bio sretan, ali ne bih u detalje."

Mogao je 33-godišnji Brazilac sigurno i ostati u Europi za kakvu ponudu, ali je ipak odabrao povratak u rodnu zemlju i matični klub zbog osobnih razloga.

"Mislio sam da je bolje vratiti se u Brazil. Gledao sam i druge opcije i prilike, ali želio sam se vratiti u Corinthians. Želio sam se vratiti kući kako bih bio blizu svoje obitelji. To je klub koji me predstavio svijetu i otkrio te smatram da je pravo vrijeme za povratak", kazao je Willian.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!