Tenis

Mlada kanadska senzacija preko Svitoline izborila polufinale US Opena

Matej Kačan • srijeda, 08.09.2021.
Mlada kanadska senzacija preko Svitoline izborila polufinale US Opena

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta US Opena u ženskoj konkurenciji, a polufinale je izborila mlada Kanađanka Leylah Fernandez koja je prije samo dan napunila 19 godina...

Kakav tjedan za mladu Leylah Fernandez. Uspjela je mlada Kanađanka u US Openu nanizati treću nositeljicu Naomi Osaku, 16. nositeljicu Kerber, a sad i petu nositeljicu Elinu Svitolinu te je izborila polufinale, a napunila je i 19. rođendan.

I ovaj put pobjeda je došla nakon tri seta nakon velike borbe. U prvom je setu Fernandez bio dovoljan jedan break za 6:3, dok je u drugom Svitolina krenula silovito te je stigla do 5:1 i nenadoknadive prednosti.

Treći set bio je pravi spektakl. Fernandez je dvaput imala break prednosti, pri 3:1 i 5:2, ali je Svitolina sve nadoknadila te je došla do tie-breaka. Tamo je Kanađanka otvorila s 3:1, ali se Svitolina još jednom vraća do 4:4.

No, Fernandez je ipak mirnije i bolje odigrala završnicu meča te je slavila sa 7:5 za svoje prvo polufinale. Tamo će biti i fantastična Arina Sabalenka koja je kao druga nositeljica deklasirala Barboru Krejčikovu.

Očekivali bi veći otpor osme nositeljice, ali je fantastična Bjeloruskinja sve riješila za manje od sat i po za 6:1 i 6:4.

US Open, četvrtfinale (Ž):
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 2) - Barbora Krejčikova (Češka, 8) 6:1, 6:4
Leylah Fernandez (Kanada) - Elina Svitolina (Ukrajina, 5) 6:3, 3:6, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!