Tenis

Medvjedev u novom Grand Slam polufinalu, mladi Španjolac morao predati meč

Matej Kačan • srijeda, 08.09.2021.
Medvjedev u novom Grand Slam polufinalu, mladi Španjolac morao predati meč

Prva dva četvrtfinalna meča su odigrana i u muškoj konkurenciji na US Openu, a polufinale su izborili drugi nositelj Daniil Medvjedev, kao i Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je prošao predajom mladog Španjolca Alcaraza...

Završila je US Opena bajka mladog Španjolca Carlosa Alcaraza. Mladić kojeg svi vide kao budućeg vladara svjetskog tenisa i nasljednika Rafe Nadala u četvrtfinalu Grand Slama predao je meč Felixu Auger-Aliassimeu.

Alcaraz je izgubio prvi set te je predao pri 3:1 za Kanađanina u drugom, a nakon meča je otkrio kako je imao problema s aduktorom. Isprva je uspio "kontrolirati bol", ali je kazao kako mu je kasnije bilo sve teže te da nije mogao nastaviti.

Auger-Aliassime tako je s 18. mjesta ATP ljestvice i pozicije 12. nositelja uspio doći do svog prvog Grand Slam polufinala i tako nastavlja svoj polagani i stalni uspon u vrh svjetskog tenisa.

U polufinalu će igrati protiv drugog nositelja, sjajnog Rusa Daniila Medvjedeva koji je dosta sigurno u četiri seta svladao Nizozemca Botica Van De Zandschulpa.

117. igrač svijeta već je samim plasmanom u četvrtfinale napravio senzaciju, ali preko drugog igrača svijeta nije mogao. Medvjedev je krenuo uraganski sa samo tri izgubljena gema u prva dva seta, ali je onda Nizozemac smanjio na 2-1.

U četvrtom setu bilo je velike borbe i Nizozemac se nikako nije dao "brejkati", ali je Medvjedev to napokon uspio u 12. igri za 7:5 i plasman u polufinale.

US Open, četvrtfinale (M):
Daniil Medvjedev (Rusija, 2) - Botic Van De Zandschulp (Nizozemska) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 12) - Carlos Alcaraz (Španjolska) 6:3, 3:1 PREDAJA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!