Nogomet

Bayern protutnjao Barcelonom, domaćin bez šansi

Matej Kačan • utorak, 14.09.2021.
Bayern protutnjao Barcelonom, domaćin bez šansi

Dva susret odigrana su na otvaranju Lige prvaka i u skupini E, a u dvoboju velikana je Bayern lakoćom deklasirao nemoćnu Barcelonu usred Camp Noua...

Središnji susret skupine E, ali i cijelog prvog dana Lige prvaka svakako se igrao na Camp Nouu gdje su se sastala dva europska velikana. No, kvalitetom Barcelona i Bayern očito više ne spadaju u istu klasu.

Katalonski je div pretrpio velike udarce i pad posljednjih godina i to se sad jasno ocrtava na rezultatu jer Bayern je kroz Barcelonu prošao dominantno i rutinski. Barcelona je u cijelom susretu imala tek pet udaraca i nijedan u okvir, a to možda i najbolje ocrtava nemoć domaćina.

S druge strane, Bayern je prijetio visokim pritiskom i uvijek je bio opasan, a vrhnje su pobrali Thomas Müller i Robert Lewandowski svojim golovima. Od početka je Bayern prijetio pa u prvih pola sata bilježimo propuštene šanse Leroyja Sanea te Jamala Musiale.

Sane se ipak bolje snašao u 33. minuti kad je uposlio Müllera koji radi ono što najbolje zna, napada prazan prostor bez lopte i dolazi u idealnu situaciju iz koje nema težak posao matiranja Ter Stegena.

I drugo poluvrijeme je krenulo na sličan način, Sane i Musiala opet prijete, a potonji je uspio pogoditi stativu sjajnim udarcem iz daljine. Baš nakon tog udarca se na odbijancu na pravom mjestu našao Lewandowski koji zabija za 2:0.

Sjajni je Poljak još jednom iskoristio poklon nakon tuđeg udarca te je pospremio loptu u mrežu, a ovaj put je stativu pogodio Serge Gnabry. Sve u svemu, ogromna dominacija Bavaraca, a Lewandowski je stigao brojke od deset klupskih pogodaka uz tri reprezentativna u ovoj sezoni.

Na drugom susretu u skupini bilo je uzbuđenja na samom kraju susreta, ali je na kraju sve završilo bez pogodaka. Mykola Šaparenko u trećoj minuti nadoknade pogodio je gredu, a onda i zabio gol, no VAR je pokazao zaleđe u akciji za pogodak pa je susret završio 0:0.

Liga prvaka, skupina E:
Barcelona - Bayern 0:3
Dynamo Kijev - Benfica 0:0

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona0:3Bayern
Dynamo Kijev0:0Benfica
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!