Nogomet

Joško Gvardiol među 40 kandidata za Golden Boy nagradu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.09.2021.
Joško Gvardiol među 40 kandidata za Golden Boy nagradu
Foto: Pixsell

Tuttosport je objavio skraćenu listu od 40 igrača kandidata za osvajanje trofeja najboljeg mladog igrača u Europi. Na listi je i Joško Gvardiol...

Od 2003. godine dodjeljuje se nagrada Golden Boy za najboljeg mladog igrača u Europi. Ove godine na listi je i Joško Gvardiol koji je ušao na skraćeni popis od 40 igrača kandidata.

Ovu nagradu dosad su osvajali Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Aguero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial, Renato Sanches, Kylian Mbappe, Matthijs de Ligt, Joao Felix te prošle godine Erling Haaland.

Navijači mogu glasovati za svoje kandidate, a ti glasovi bit će pribrojani i glasovima žirija u kojem su novinari iz vodećih europskih sportskih medija.

Osim Gvardiola, u konkurenciji su između ostalih i Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Jeremy Doku, Mason Greenwood, Jamal Musiala, Pedri, Giovanni Reyna, Bukayo Saka...

U glasovima navijača Gvardiol trenutno ne stoji dobro, a očito su Ukrajinci ti koji su najuporniji jer je na vrhu daleko ispred svih branič kijevskog Dynama Ilja Zabarnij s čak 46 posto osvojenih glasova. Možete glasovati na ovom linku.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!