Tenis

Europa povela nakon prvog dana Laver Cupa, izgubila tek jedan meč

Branimir Korać, HINA • subota, 25.09.2021.
Europa povela nakon prvog dana Laver Cupa, izgubila tek jedan meč

Nakon prvog dana teniskog Laver Cupa u Bostonu, u kojem šest europskih igrača igra protiv šestorice iz ostatka svijeta, Europa vodi s 3-1...

Prvo je Norvežanin Casper Ruud svladao Amerikanca Reillyja Opelku sa 6:3, 7:6(4), a potom je Talijan Matteo Berrettini bio bolji od Kanađana Felixa Auger-Aliassimea sa 6:7(3), 7:5, 10:8. I treći bod Europljani, čiji je kapetan Björn Borg, su osvojili u pojedinačnoj konkurenciji kada je Rus Andrej Rubljov dobio Argentinca Diega Schwartzmanna s 4:6, 6:3, 11:9.

Jedini bod ekipi ostatka svijeta, kojoj je kapetan John McEnroe, donio je američko-kanadski par John Isner i Denis Shapovalov, koji su pobijedili Talijana Berrettinija i Nijemca Alexandera Zvereva s 4:6, 7:6(2), 10:1.

U subotu su na rasporedu još četiri dvoboja, a pobjednik će biti ekipa koja će prva upisati 13 bodova. Sva tri dosadašnja Laver Cupa osvojila je Europa, 2017. u Pragu je slavila 15:9, godinu kasnije 13:8 u Chicagu, a 2019. u Ženevi s 13:11.

Laver Cup organizira tvrtka Rogera Federera u suradnji s teniskim savezima Australije i SAD, te Udruge profesionalnih tenisača (ATP).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!