Nogomet

Rudar i Istra 1961 bez dogovora oko termina Kupa: 'Da je umjesto nas bio Karlovac, pristali bi'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.09.2021.
Rudar i Istra 1961 bez dogovora oko termina Kupa: 'Da je umjesto nas bio Karlovac, pristali bi'
Foto: Pixsell

Nadali su se mnogi kako će u Labinu gledati pulskog prvoligaša, u kup susretu osmine finala, no, čini se kako do toga neće doći.

Naime, prema dostupnim informacijama, čini se kako će se igrati prema onoj varijanti koja na tribinama ne dozvoljava gledatelje. Rudar Trans Euro i Istra 1961 nisu se dogovorili na kraju na način da to zadovoljava sve sudionike susreta.

"Predlagali smo četiri, pet termina tijekom listopada, zadnja opcija je bio utorak 26., no ustrajali su na srijedi 27. listopadu. To je njihovo pravo i nitko im ga, pa ni mi, ne možemo uskratiti i ja to poštujem, ali sam dojma da je umjesto nas bio Karlovac 1919 da bi pristali", nije izdržao predsjednik NK Rudar Trans Euro Remzo Zalihić da malo ne bocne Puljane, aludirajući na to da im nisu posudili Antonija Siljana već su ga poslali u ‘grad na četiri rijeke’, gdje usput govoreći nije u prvih šest kola upisao ni minutu na terenu.

Na ovaj način će TV gledatelji biti uskraćeni za izravni prijenos jer je u tom terminu već utakmica BSK - Dinamo, a dva sata kasnije Šibenik - Lokomotiva. No, čini se da tu nije kraj nedaćama za navijače Istre 1961 i Rudara. Naime iz Zelenica su najavili da će se igrati bez gledatelja, što je potvrdio prvi čovjek kluba:

"Policija će nam tražiti veliki broj zaštitara, što s testovima za 15 naših igrača stvara trošak od blizu 10.000 kuna. Prihod od ulaznica to neće ni blizu pokriti, čak i da stavimo cijenu ulaznice od 100 kn."

Tako će, zbog koronavirusa, ali i pojedinih odluka sportskih dužnosnika, gledatelji ostati izvan stadiona, na brdu ili negdje drugdje. Točnije, utakmicu će uživo moći gledati 15 akreditiranih gledatelja domaćina, deset od strane Istre 1961 te desetorica u ime HNS-a. Na gubitku će i ovog puta biti – nogomet.

AUTOR: NK Rudar

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!