Košarka

Sport petkom: Šibenik i Gorica otvaraju 11. kolo, u akciji Zadar i Cibona

Branimir Korać • petak, 01.10.2021.
Sport petkom: Šibenik i Gorica otvaraju 11. kolo, u akciji Zadar i Cibona
Foto: Pixsell

Ovaj petak donosi niz zanimljivih sportskih događanja, a "košarkaši" dolaze na svoje. Na rasporedu je prvo kolo Eurolige, ABA liga, HT Premijer liga te su u akciji i Cibona i Zadar...

HT Prva liga, 11. kolo: Šibenik - Gorica (18)

Šibenik i Gorica na Šubićevcu otvaraju 11. kolo HT Prve lige. Šibenčani u ovaj susret ulaze nakon domaćeg poraza od Osijeka, a Goričani dolaze nakon poraza od Rijeke. Taj dvoboj s Rijekom dugo će ostati u sjećanju, bio je dramatičan do posljednjih sekundi, viđeno je sve što nogomet nudi, a na kraju su Goričani bili ti koji su poraženi 4:3.

U Šibeniku im slijedi novi težak posao, domaćin je posebno na svom travnjaku dobar i jedino su ga Osječani zaustavili na Šubićevcu. Osim toga Gorica dolazi oslabljena, nema nekolicine igrača, ali Krunoslav Rendulić smatra kako će se uspjeti pokriti i da ima dovoljno kvalitetan roster.

"Rezultat protiv Rijeke nas ne može veseliti, to je jasno, ali s puno toga što smo prikazali imamo razloga biti zadovoljni. Iz posljednje dvije utakmice mogli smo izvući puno više od ove nule, ali što je, tu je. Vrijeme se ne može vratiti, možemo jedino okrenuti se novoj utakmici, koja će također biti zahtjevna, kao i sve dosad. Moramo dati sve od sebe i pokušati uzeti bodove, nema druge. Zbog kartona ćemo biti bez Lovrića, Doke, Pršira i Delfija, a još od utakmice u Kupu smo bez Steenvoordena. Opet nećemo biti kompletni, ali nema kukanja, imamo dovoljno igrača, svi oni su spremni da iskoriste priliku kad dođe. Ako dobro treniraš i radiš, nema razloga da tako ne bude. Mi od svog plana nećemo odstupati, ići ćemo na Šubićevcu otvorenoga garda i pokušati uzeti sva tri boda, jer za to imamo kvalitetu", kaže trener Goričana.

U prvom dijelu sezone Gorica je svladala Šibenik s 3:1. Babec i Matar zabili su prva dva gola, treći je djelo šibenskog braniča Karla Bilića (autogol za 3:0) dok je konačnih 3:1 postavio isti igrač samo na drugoj strani.

ABA liga, drugo kolo: SC Derby - Zadar (18)

Košarkaši Zadra u drugom kolu ABA lige gostuju u Podgorici kod novaka u Ligi Studentskog centra. Nakon dobrog nastupa protiv Partizana, Zadrane očekuje lakši protivnik i prilika za prvu pobjedu. Međutim morat će odigrati na visokoj razini jer nijedno gostovanje u regionalnoj ligi nije lagano gostovanje.

Svjestan je toga i trener Ivan Perinčić, a morali bi biti svjesni i njegovi igrači. Već su se opekli u hrvatskom prvenstvu gdje su olako shvatili Škrljevo i upisali neočekivani poraz. Da mogu bolje i da je sve u glavi pokazali su nekoliko dana kasnije dobrim nastupom protiv Partizana u kojem su izgubili, ali višestruko skupljoj momčadi stvorili su probleme i bili ravnopravan protivnik.

"Čeka nas zahtjevna utakmica u kojoj moramo pristupiti na pravi način i igrati kao momčad, jedino tako možemo računati na pozitivan rezultat. SC Derby je u prošlom kolu doživio nezgodan poraz od Mege i protiv nas će sigurno htjeti ostaviti puno bolji dojam, na domaćem parketu, pred svojom publikom. Radi se o dobroj ekipi, koja ima nekoliko igrača koji su već neko vrijeme zajedno, a doveli su dobra pojačanja na pozicijama koje su im nedostajale. Mi ćemo pripremiti sve što moramo, već smo proučili njihovu igru i vidjeli smo na što moramo obratiti pažnju. Napravit ćemo sve da nastavimo gdje smo stali nakon utakmice protiv Partizana, koja je bila put i pokazatelj kako moramo izgledati na parketu", kaže Perinčić.

HT Premijer liga, treće kolo: Cibona - Gorica (20)

Cibona i Gorica sastaju se u trećem kolu HT Premijer lige. I jedni i drugi mogu biti zadovoljni igrom na početku sezone, Cibona je upisala pobjede protiv Alkara vrlo visoko i Mornara u gostima u ABA ligi dok je jedini posrtaj poraz u Splitu u drugom kolu HT Premijer lige.

Za očekivati je oscilacije, Cibona ima dosta mladu momčad i ne trebaju čuditi amplitude u izvedbama. No ono što je Vladimir Jovanović vidio u pripremama i u prva dva susreta, nešto je što ga može ispunjavati optimizmom. Čak i poraz od Splita može biti koristan ako se isprave pogreške koje su se događale u tom dvoboju.

"Očekuje nas vrlo kvalitetan protivnik s kvalitetnim trenerom i ekipom, dokazali su se u međunarodnim kao i u domaćim utakmicama. Igrali smo s Goricom i pripremnu utakmicu, vidjeli smo koliko su kvalitetni, mi poslije utakmice sa Splitom moramo naći pravi ritam i dignuti razinu naše igre te biti koncentrirani u ostvarivanju naših planova", poručio je Jovanović.

Gorica je krenula dobro i u prvenstvu i u Alpe Adria kupu. U prvenstvu je prvo slavila u gostima kod Šibenke, a zatim je kod kuće bila bolja od Alkara. U Alpe Adria kupu na startu je visoko porazila Slovake i tako samo nastavila s dobrim nastupima.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Cibone koja je uz Zadar prvi favorit prvenstva. Oni imaju više dana za odmor i pripremu te utakmice jer mi smo u napornom ritmu u kojem igramo treću utakmicu u sedam dana. Moramo se dobro pripremiti. Već smo s njima igrali, znamo što nas očekuje i znamo na koji način igraju. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti i odigrati dobru utakmicu", kaže Josip Sesar.

Ostali zanimljivi događaji dana

Ligue 1, deveto kolo:
Lens - Reims 21:00

Druga HNL, osmo kolo:
Sesvete - BSK Bijelo Brdo 15:30

Serie A, sedmo kolo:
Cagliari - Venezia 20:45

Bundesliga, sedmo kolo:
Köln - Greuther Fürth 20:30

La Liga, osmo kolo:
Athletic Bilbao - Alaves 21:00

Euroliga, prvo kolo:
Uniks Kazan - Zenit 18:00
Fenerbahče - Crvena zvezda 19:45
ASVEL - Žalgiris 20:00
Olympiakos - Baskonia 20:00
Barcelona - Alba 21:00

ABA liga, drugo kolo:
FMP - Igokea 20:00

Četvrtfinale ATP San Diego, ATP Sofija

Četvrtfinale WTA Chicago, polufinale WTA Nur-Sultan

1. HMNL, prvo kolo:
Vrgorac - Novo Vrijeme 18:00
Olmissum - Alumnus 20:00

Eurokup, drugo kolo kvalifikacija:
Solaris - Sant Andreu 19:45

CRO Race, četvrta etapa

FOTO: Željko Hladika/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!