Nogomet

Jakić: 'Neopisiv je osjećaj vidjeti sva ta lica na okupljanju'

Matej Kačan • utorak, 05.10.2021.
Jakić: 'Neopisiv je osjećaj vidjeti sva ta lica na okupljanju'

Veznjak Eintrachta iz Fankrufta Kristijan Jakić novo je ime na okupljanju reprezentacije, a po dolasku je progovorio o svom ponosu i časti što je pozvan...

Jedno od dva potpuno nova imena na popisu hrvatske reprezentacije za listopad je Kristijan Jakić. Veznjak Eintrachta na okupljanje je došao samo dan nakon rušenja velikog Bayerna, ali je svejedno bio impresioniran imenima i licima u reprezentaciji.

"Osjećaj je neopisiv, pogotovo pogledati sva ta lica koja igraju na visokoj razini kad smo se okupili, čast mi je biti tu."

Izbornik Dalić je najavio puni plijen i olakšavanje situacije prije završnice kvalifikacija, ali Jakić upozorava i naglašava maksimalan pristup.

"Očekujemo puni plijen, ali nikoga se ne smije podcijeniti. Svaka ekipa zna igrati nogomet, bit će teže ako se ne uđe s maksimalnom energijom i željom, ali nadamo se punom plijenu u obje utakmice."

Sigurno je veznjak pun samopouzdanja nakon što je s Eintrachtom pobijedio veliki Bayern, bio je to veličanstven dan za sve u klubu iz Frankfurta.

"Jedna od dvije velike utakmice koje sam igrao, uz Tottenham s Dinamom. Pobjeda je nešto zaista veliko jer 20 godina nismo pobijedili u Münchenu, svima u klubu to znači mnogo, pogotovo u fazi gdje nismo dobro krenuli u sezonu i gdje nam svaka tri boda mnogo znače. Odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili tri boda protiv možda i prve ekipe u Europi."

Naslijeđe Hrvata u Frankfurtu je veliko jer Niko Kovač i Ante Rebić Bayern su srušili za naslov u njemačkom DFB Kupu.

"Otkad sam došao, nije da se puno priča o njima, jedino nas par Balkanaca komentira te uspjehe, ali inače se ne komentira baš puno."

Na drugoj strani u ogledu s Bayernom bio je Josip Stanišić koji je također novo ime na Dalićevom popisu.

"Tek smo se na okupljanju upoznali, nakon utakmice se nismo uspjeli vidjeti i popričati. Vidio sam da je odličan dečko, ne mogu reći ništa loše ni toliko dobro o njemu jer nije prošlo vrijeme, ali na prvu se čini jako dobar dečko."

Jakić je stigao na okupljanje i odradio je razgovor s izbornikom, ali govora o minutaži nije bilo.

"Popričao sam s izbornikom, rekao mi je da sam tu zbog rada i zalaganja već dvije-tri sezone kad me se pratilo. Nismo pričali na temu debija, na meni je da radim i ponašam se pristojno i čekam priliku. Ako ona dođe, iskoristit ću je na najbolji način, ali odluka je na izborniku", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!