Tenis

Donna Vekić poražena od australske kvalifikantice na startu Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • petak, 08.10.2021.
Donna Vekić poražena od australske kvalifikantice na startu Indian Wellsa

Nakon što su Petra Martić i Ana Konjuh uspješno odradile posao u prvom kolu Indian Wellsa, Donna Vekić nije nastavila njihovim stopama i poražena je u prvom kolu...

Donna Vekić zaustavljena je u prvom kolu turnira u Indian Wellsu. Donna ne može reći kako nije imala sreće sa ždrijebom, na startu je igrala protiv 102. igračice svijeta, australske kvalifikantice Astre Sharme koja je samo produbila krizu u kojoj se Vekić nalazi.

Ovo je već peti uzastopni poraz Donne Vekić i to redom protiv Paolini, Muguruze, Konjuh, Li i Sharme. Donna u pravoj formi neke od ovih mečeva ne bi izgubila, ali trenutno nije u svom najboljem izdanju.

Protiv Sharme je napravila break već u prvom gemu, no Sharma se uspjela vratiti i onda kod 5:4 na servisu Vekić napravila novi break i uzela je prvi set.

U drugom setu ipak dosta bolji nastup hrvatske tenisačice koja je brzo stvorila visoku prednost i povela s 5:1, uzela je taj set i činilo se da je uhvatila pravi ritam.

Međutim novi problemi u trećem setu. Tamo je Vekić ponovno pala u završnici, kod 4:3 izgubuila je servis i Sharma je otišla do pobjede.

Novi udarac na Donnino samopouzdanje i ima za čim žaliti. Upisala je dosta poraza koje nije trebala bilježiti i sada je u situaciji iz koje se nije lako izvući.

Indian Wells, prvo kolo:
Astra Sharma (Australija, Q) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!