Košarka

Sport subotom: Zadar na popravnom na kojem ne smije pasti, Fury i Wilder zaokružuju trilogiju

Branimir Korać • subota, 09.10.2021.
Sport subotom: Zadar na popravnom na kojem ne smije pasti, Fury i Wilder zaokružuju trilogiju
Foto: Pixsell

Iako nogometna prvenstva trenutno stoje zbog odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, pred nama je još jedna sportom iznimno bogata subota...

HT Premijer liga, četvrto kolo

Danas su na rasporedu četiri susreta četvrtog kola HT Premijer ligi, a u akciji će biti i Zadar i Cibona. Ovi protivnici susreli su se sinoć u sklopu trećeg kola ABA lige, a već 24 sata kasnije ponovno će biti na parketu.

Cibona je slavila protiv Zadra 68:67, a ima priliku odnijeti dvostruku pobjedu za Zagreb. U HT Premijer ligi igrat će protiv Sonik Puntamike, drugog zadarskog premijerligaša. Na papiru je to puno lakši posao nego onaj jučer, ali Vlado Jovanović upozorava i traži oprez. Domaćin će biti silno motiviran i svakako svježiji nego Cibona.

Zadar će pak ugostiti momčad Furnira, ulazi u taj susret u statusu velikog favorita i traži iskupljenje za jučerašnji rezultat. Zatresla se i stolica Ivanu Perinčiću koji se počeo suočavati s pitanjima o ostavci nakon što je u ABA ligi upisao sva tri poraza te u prvenstvu izgubio od Škrljeva. Bilo kakav kiks protiv Furnira vjerojatno bi za njega značio gubitak posla.

U Zaboku istoimeni domaćin dočekuje momčad Alkara i traži drugu ovosezonsku pobjedu. Alkar je na dnu ljestvice, potrošio je Marka Trninića, ne može se pohvaliti posebno kvalitetnim rosterom i teško će ovdje do prve pobjede.

Zanimljivo će biti u Zagrebu gdje Cedevita junior dočekuje momčad Vrijednosnica Osijek. I jedni i drugi upisali su po dvije pobjede, odlično su otvorili sezonu i žele nastaviti tim stazama.

Indian Wells, drugo kolo: Tamara Zidanšek - Ana Konjuh (20:00)

Ana Konjuh jedina je preostala hrvatska predstavnica u glavnom ždrijebu Indian Wellsa. Muški tenis nije imao nijednog predstavnika u glavnom turniru što je nezapamćeno dok su u ženskom turniru ispale Donna Vekić i Petra Martić te je ostala još Konjuh.

Iako za protivnicu ima 26. nositeljicu Tamaru Zidanšek koja je trenutno 33. igračica svijeta, Konjuh definitivno nije bez šanse. Ako Ana bude raspoložena, imat će dobre šanse za pobjedu, međutim kod nje su još uvijek očite velike oscilacije pa tako jedan meč odigra na iznimno visokoj razini, a onda u sljedećem joj malo toga polazi za rukom.

Protiv Zidanšek još nije igrala, a ako misli doći do pobjede u ovom meču morat će ponoviti nastup iz prvog kola protiv Anne Karoline Schmiedlove gdje je odigrala odličan meč i glatko slavila.

Zidanšek je bila slobodna u prvom kolu, a prelaskom na betonsku podlogu pali su i rezultati. Izgubila je neke mečeve koje bi inače teško gubila, forma nije najbolja i Konjuh bi to mogla iskoristiti i proći u treće kolo.

Tyson Fury - Deontay Wilder (4:00)

Dugo očekivani meč za WBC titulu na rasporedu je večeras čime će biti zaokružena trilogija između Tysona Furyja i Deontayja Wildera. Puno toga izrekli su jedan drugome u proteklim mjesecima, obojica su brzi na jeziku koliko i na udarcu, a svo vrijeđanje prestat će večeras kada uđu u ring.

Prvi meč ove dvojice okončan je bez pobjednika da bi u prošlom meču Fury slavio prekidom. Tu je uzeo WBC pojas koji sada brani, a Wilder je pod imperativom pobjede. Dva vezana poraza od Furyja imala bi poguban utjecaj na njegovu karijeru i jednostavno si ne smije dopustiti novi izgubljeni meč. No to je lakše reći nego napraviti, Fury je fantastičan boksač koji s razlogom još nema poraz u karijeri.

Wilder je ljut, bijesan i zna da mu je ovo meč na sve ili ništa. Fury je s druge strane showman, majstor za isprovocirati protivnika i tako ga izbaciti iz ravnoteže. Tehnički je savršen i tom tehničkom nadmoći te boksačkom inteligencijom dominira.

Tko će iz ove borbe izaći kao pobjednik, saznat ćemo rano ujutro, a pobjednik bi mogao na Anthonyja Joshuu ili Oleksandra Usika u veliku borbu za ujedinjenje svih pojaseva.

LEN Liga prvaka i Eurokup

Vaterpolisti ovog vikenda odrađuju kvalifikacijske turnire Lige prvaka i Eurokupa, a tri hrvatska kluba su u akciji. U Ligi prvaka bore se Mladost i splitski Jadran, a u Eurokupu Solaris iz Šibenika.

Jadran je dobro krenuo na turniru u Splitu te je na startu svladao Primorac iz Kotora sa 16:7. Prva dva iz skupine prolaze dalje pa bi Jadran danas pobjedom protiv Barcelone praktički osigurao prolaz, posebno jer u zadnjem kolu nigra protiv Oradee s kojom ne bi smio imati velikih problema.

U velikim problemima je Mladost koja je u Zagrebu loše startala. Prvi protivnik bio je Apollon i Mladost je tu poražena 10:9. Da bi prošla dalje, nema više pravo na krivi korak, počevši od večerašnjeg dvoboja protiv Montpelliera, a zatim i sutra protiv Crvene zvezde.

Vaterpolisti Solarisa imaju pak jako težak posao na kvalifikacijskom turniru Eurokupa u Budimpešti. Poraženi su na startu od jakog Vasasa i da bi prošli dalje moraju svladati Ortigiju i Sabadell, također dva teška protivnika.

Ostali važniji događaji

Kvalifikacije za SP:
Kazahstan - BiH 15:00
Litva - Bugarska 15:00
Azerbajdžan - Irska 18:00
Finska - Ukrajina 18:00
Gruzija - Grčka 18:00
Škotska - Izrael 18:00
Švedska - Kosovo 18:00
Andora - Engleska 20:45
Farski Otoci - Austrija 20:45
Luksemburg - Srbija 20:45
Mađarska - Albanija 20:45
Moldavija - Danska 20:45
Poljska - San Marino 20:45
Švicarska - Sjeverna Irska 20:45

ABA liga, treće kolo:
Mornar - Borac 17:00
Partizan - Studentski Centar 19:00

HT Premijer liga, četvrto kolo:
Zabok - Alkar 17:00
Sonik Puntamika - Cibona 17:30
Cedevita junior - Vrijednosnice Osijek 19:00
Zadar - Furnir 20:30

Prva liga, treće kolo:
Bosco - Dubrovnik 16:00
Omiš - Medveščak 17:00
Dinamo Zagreb - Jazine 18:30
Kvarner - Kaštela 19:00

Premijer liga, drugo kolo:
KAŽL - Šibenik 17:45
Brod na Savi - Plamen Požega 18:00
Medveščak - Split 18:00
Mursa Osijek - Novi Zagreb 18:00

Indian Wells muški i žene

Paket24 liga, peto kolo:
Karlovac - PPD Zagreb 17:00
Dubrava - Umag 19:00
Gorica - Rudar 19:00
Poreč - Vinkovci 19:00
Bjelovar - Trogir 19:14

Super Globe, finale:
Magdeburg - Barcelona 19:30

1. HMNL, drugo kolo:
Alumnus - Universitas 18:00
Šibenik - Futsal Dinamo 19:00
Novo Vrijeme - Pula 19:15
Olmissum - Crnica 20:00

MEVZA:
Mladost - Marina Kaštela 19:30

Superliga odbojkaša, drugo kolo:
Gorica - Mladost 14:00
Mursa - Rijeka 17:00
Split - Sisak 17:00
Mladost Ribola Kaštela - Varaždin 18:30
Centrometal - Marsonia 19:00

Superliga odbojkašica, drugo kolo:
Veli Vrh - Dinamo Zagreb 17:00
Vukovar - Rijeka 19:00
Karlovac - Osijek 20:00
Split - Kaštela 20:00

LEN Eurokup:
Solaris - Ortigia 20:00

LEN Liga prvaka:
Jadran Split - Barcelona 18:30
Mladost - Montpellier 19:45

1. HVL, drugo kolo:
KPK - Zadar 18:30
Jug - POŠK 19:00

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!