Nogomet

Sport ponedjeljkom: Hrvatska protiv Slovačke radi novi korak prema Svjetskom prvenstvu

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.10.2021.
Sport ponedjeljkom: Hrvatska protiv Slovačke radi novi korak prema Svjetskom prvenstvu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo danas su u fokusu, hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku dočekuje Slovačku i ima priliku napraviti još jedan veliki korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo...

Kvalifikacije za SP, osmo kolo: Hrvatska - Slovačka (20:45)

Središnji sportski događaj danas u Europi je nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je na važnom ispitu, igrat će u Osijeku protiv Slovačke i tražiti pobjedu koja bi je približila prema plasmanu na SP.

Forma Hrvatske u zadnjim nastupima daje za pravo da se stavi u ulogu favorita. Odličan nastup protiv Slovenije pa odličan nastup na Cipru, pokazuju da Hrvatska može bolje od onog što je pokazivala ranije. Veliki problem je bila činjenica da Hrvatska dosta teško dolazi do pravih i konkretnih prilika, no u zadnja dva susreta to nije bio slučaj,. pobjede su trebale biti i izraženije.

Unatoč odličnom nastupu na Cipru, Zlatko Dalić je odlučio kako će ipak biti promjena, Domagoj Vida ulazi umjesto Duje Ćaleta-Cara koji nije u ritmu utakmica jer ne igra u Marseilleu, ali nije igrao niti Vida duže vrijeme zbog ozljede u Bešiktašu. U prvih 11 ulazi i Mario Pašalić koji će zamijeniti suspendiranog Matea Kovačić.

"Nećemo se puno zamarati sa Slovačkom i njenim igračima. Može biti i opasnije ako budu igrali oni koji nisu igrali prije. Rekao sam da imamo respekt prema reprezentaciji koja ima Škriniara, Kucku, Hamšika. Mi moramo biti spremni i dati svoj maksimum, bez obzira na sastave. Nama je cilj uzeti što više bodova i krenuti prema prvom mjestu. Idemo punim angažmanom, ovo je možda i najvažnija utakmica, Rusija je na teškom gostovanju i ovo nam je možda prilika da se približimo Kataru", poručio je Dalić.

Slovačka je u problemima i praktički eliminirana iz igre za prolaz. Treba joj više od čuda u koje čini se ni sami ne vjeruju. Govori se o otkazu izborniku, spominje se kako bi u Osijeku mogao nastupiti šareni sastav, a unatoč dobrom nastupu u Rusiji, poraz je potpuno pokvario atmosferu i Slovačka ne dolazi u dobrom stanju.

Počinje ABA 2 liga

Danas kreće nova sezona u ABA 2 ligi. Igrat će se ponovno turnirskim sustavom, a prvi turnir na rasporedu je na Zlatiboru. Tamo se nalaze i košarkaši Vrijednosnica Osijek koji čekaju svoj prvi nastup u ovom natjecanju.

Vrijednosnice Osijek prihvatile su pozivnicu nakon što je Gorica umjesto ABA 2 lige izabrala Alpe Adria kup. Gotovo je nemoguće očekivati da je Gorica mogla igrati oba natjecanja uz HT Premijer ligu pa kasnije i Kup Krešimira Ćosića te je bilo jasno da će biti potrebna zamjena.

Kada je postalo poznato da će Vrijednosnice igrati u ovom natjecanju, dovedena su pojačanja koja su donijela i nešto više iskustva s obzirom da je momčad koja je krenula u sezonu vrlo mlada i bio je potreban pokoji iskusniji igrač. Koliko Vrijednosnice mogu u ovom natjecanju, teško je procijeniti, ali bit će jasnije nakon prvog turnira.

Neke momčadi su starosjedioci u ovom natjecanju, ima tu i debitanata, a protiv jednog od starosjedioca VROS kreće u utorak od 15 sati. Prvi protivnik bit će im Sparsi koji su u svakom slučaju ponovno dobra momčad i Osječanima neće biti lako.

Danas kreću prve utakmice, na rasporedu su njih tri, a prvi koji će biti u akciji su Široki i banjalučki Borac.

Ostali važniji susreti

Kvalifikacije za SP:
Cipar - Malta 18:00
Bjelorusija - Češka 20:45
Estonija - Wales 20:45
Island - Lihtenštajn 20:45
Latvija - Turska 20:45
Nizozemska - Gibraltar 20:45
Norveška - Crna Gora 20:45
Rumunjska - Armenija 20:45
Sjeverna Makedonija - Njemačka 20:45
Slovenija - Rusija 20:45

Kvalifikacije za EP U-21:
Albanija - Slovenija 18:30
Andora - Engleska 20:00

FIBA Liga prvaka:
Oostende - Strasbourg 20:00

ABA liga, treće kolo: Cedevita Olimpija - FMP 18:00

ABA 2 liga:
Široki - Borac Banja Luka 15:00
Vojvodina - Zlatibor 18:00
Helios - Podgorica 21:00

ATP i WTA Indian Wells

Challenger Napulj, prvo kolo:
Giustino - Serdarušić 15:00
Ajduković - Cobolli 15:00

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!