Ostali sportovi

U Zagreb dolazi elita ritmičke gimnastike na Aura Cup

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 13.10.2021.
U Zagreb dolazi elita ritmičke gimnastike na Aura Cup

U organizaciji GK Aura od 15. do 17. listopada u Areni Zagreb će se održati međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici, šesti puta po redu Aura Cup Zagreb na kojem će se predstaviti natjecateljice iz Rusije, Ukrajine, Gruzije, Kazahstana i mnogih drugih zemalja, kao i najbolje hrvatske gimnastičarke...

Aura Cup Zagreb na kao jedini turnir u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Međunarodne gimnastičarske organizacije i ove godine nalazi se uz bok velikih natjecanja i dovodi u Hrvatsku gimnastičarke iz samog vrha svjetske ritmičke gimnastike.

Očekuje se nastup preko 230 natjecateljica brojnih kategorija, a činjenica da je odaziv na turnir svake godine sve veći, potvrđuje da Aura Cup postaje obavezna stanica na karti svima koji cijene i vole ovaj elegantni i jako zahtjevni sport.

"Kada smo prije šest godina organizirali prvi Aura Cup, nismo mislili da ćemo u tako kratkom roku uspjeti ostvariti našu viziju toga da Aura Cup postane upravo ovo što ove godine i jest. Zagreb i Hrvatska domaćini su jednog međunarodno poznatog i priznatog natjecanja u ritmičkoj gimnastici na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više natjecateljica", objasnila je Nika Crevatini, glavna trenerica GK Aura i idejna začetnica ovog projekta. Jedna od najuspješnijih hrvatskih gimnastičarki, prva i jedina Hrvatica na svjetskoj rang–listi, danas svoje provodi trenirajući i prenoseći svoje znanje na nove naraštaje ritmičkih gimnastičarki. "Ritmička gimnastika postaje sve popularniji i priznatiji sport u Hrvatskoj, što je i bio jedan od ciljeva Aura Cupa, a činjenica da kao jedini FIG turnir u Hrvatskoj, možemo približiti široj publici vrhunsku ritmičku gimnastiku, dodatno nas veseli. Promocija Hrvatske, Zagreba i sporta općenito vrlo je važna naročito za popularizaciju i masovnost ovog sporta i drago nam je da u tom projektu možemo sudjelovati."

Napominjemo da će na ulazu biti punkt za antigensko testiranje za one koji nemaju COVID potvrde, a ulaz u dvoranu će biti moguć isključivo uz COVID potvrdu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!