Rukomet

Obrvan: 'Moramo ponovno zaustaviti kvalitetnu tranziciju Elveruma'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.10.2021.
Obrvan: 'Moramo ponovno zaustaviti kvalitetnu tranziciju Elveruma'
Foto: Pixsell

Pred rukometašima PPD Zagreba je gostovanje kod Elveruma s kojim je nedavno u Areni remizirao. Elverum je vrlo neugodan protivnik što je pokazao i pobjedom protiv Szegeda u prošlom kolu...

Rukometaši PPD Zagreba na novom su ispitu u Ligi prvaka. Čeka ih gostovanje kod Elveruma, a Ivica Obrvan svjestan je koliko ga težak posao očekuje.

"Igramo s klubom s kojim smo već jednom igrali ove sezone i s kojim smo prekinuli taj crni niz, odnosno protiv kojeg smo osvojili prvi bod nakon dugo, dugo vremena. Radi se o jako dobroj ekipi što se moglo vidjeti i na zadnjoj utakmici kada su uvjerljivo pobijedili ekipu Szegeda na njihovom terenu. Čeka nas dosta težak zadatak, ali mi unatoč tomu vidimo svoju šansu za dobar rezultat", istaknuo je Obrvan, a prenosi klupska stranica.

Bit će vrlo važno usporiti igru i natjerati Elverum na igru s postavljenim obrana, tu bi šanse Zagreba rasle.

"Uoči prve utakmice naglašavao sam njihovu brzinu kao najveći forte, ali onda se to i nije baš moglo vidjeti u Areni Zagreb. Razlog tomu je i što im mi nismo dozvolili da se razmašu, odnosno taj što smo u situacijama šest na šest jako dobro reagirali i zaustavili njihovu tranziciju s kvalitetnim vraćanjem, postavljenjem i pripremom. Ipak, u ovoj zadnjoj utakmici sa Szegedom Norvežani su pokazali koliko zapravo mogu biti brzi i neugodni ako im se to dozvoli, a slično su pokazali i na gostovanju u Kielu. Ja se nadam i priželjkujem da mi možemo opet ponoviti izdanje iz Zagreba i da budemo na visini zadatka, odnosno da dobro odgovorimo na tu njihovu trku i brzinu koje nam mogu zadati puno problema."

"U prvoj utakmici malo su nas iznenadili jako kvalitetnom igrom sedam na šest i to je dodatni segment na koji se moramo u srijedu fokusirati. Nastojat ćemo se dobro pripremiti i za to, odnosno osujetiti neki od tih njihovih napada."

Sandro Obranović odradio je dobru utakmicu protiv Norvežana i nada se da će Zagreb ovaj put do pobjede.

"Još uvijek mi je žao što oba boda iz prve utakmice nisu ostala kući. Mislim da smo ipak bili mi ti koji su zaslužili pobjedu za nijansu više. Gostovanje u Norveškoj bit će teško, ali alibija ne smije biti. Oni su nam glavni konkurent za prolazak skupine i mi se nadamo i vjerujemo da im možemo uzeti bod ili bodove na njihovom terenu, a da bismo to napravili morat ćemo zaustaviti njihovu trku kao što smo to učinili u prvom susretu. Vidjelo se i u Szegedu koliko su opasni kada se razmašu i zato mi moramo biti ti koji će se kvalitetno vraćati i na vrijeme postavljati kako im ne bismo dali priliku da nas poraze svojom ubojitom trkom."

Susret je na rasporedu u srijedu od 18:45 sati.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!