Rukomet

Halil Jaganjac u zadnjim sekundama donio Nexeu veliku pobjedu u Francuskoj

Branimir Korać • srijeda, 20.10.2021.
Halil Jaganjac u zadnjim sekundama donio Nexeu veliku pobjedu u Francuskoj
Foto: Pixsell

Sjajan start za Nexe u EHF Europskoj ligi. Na vrlo zahtjevnom gostovanju u Francuskoj kod PAUC-a slavio je 30:29 golom Halila Jaganjca u zadnjim sekundama susreta...

Otvaranje grupne faze natjecanja u EHF Europskoj ligi Nexeu je donijelo gostovanje u Francuskoj kod Aixa. Vrlo neugodan protivnik, ali Nexe se postavio odlično i na kraju hrabrom igrom stigao do pobjede.

Dugo se igralo gol za gol i tek na sredini prvog poluvremena jedna momčad stigla je do dva gola prednosti, bio je to Aix koji je poveo s 10:8. Međutim Nexe je uspio to okrenuti te je u završnici prvog poluvremena imao i četiri gola prednosti da bi na odmor otišao s vodstvom 17:14.

Pet minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Aixu da se vrati u utakmicu i ubrzo i povede. Ponovno se igralo gol za gol, a na ulasku u zadnjih deset minuta Aix odlazi na plus dva koje ima i u 56. minuti.

Međutim Nexe se s dva gola Marija Tomića vraća i poravnava na 29:29, Konan gubi loptu da bi Vejin manje od dvije minute prije kraja zapucao sedmerac koji skida Kalim Zahaf.

Srećom niti Aix nije uspio napraviti nešto više i zadnji napad na susretu pripada Nexeu. U zadnjim sekundama Halil Jaganjac preuzima odgovornost i zabija za pobjedu 30:29.

Jaganjac je postigao devet golova, a pet je dodao Predrag Vejin. Kod domaćina Kristjan Kristjansson zabio je sedam golova, a Romain Lagarde pet.

EHF Europska liga, prvo kolo:
Aix - Nexe 29:30

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!