Košarka

Sesar: 'Škrljevo je dobro ukomponirana momčad, ali mi igramo na domaćem parketu'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 22.10.2021.
Sesar: 'Škrljevo je dobro ukomponirana momčad, ali mi igramo na domaćem parketu'

U sedmom kolu HT Premijer lige sastaju se susjedi na prvenstvenoj ljestvici Gorica i Adria Oil Škrljevo. Dvoboj je to dva najdugovječnija trenera među domaćim klubovima Josipa Sesara i Damira Rajkovića. Upravo je ta stabilnost omogućila obojici trenera da stvore stabilne košarkaške sredine, razvijaju igrače i ponekad otmu bodove velikima kao što je Škrljevo nedavno učinilo Zadru...

Gorica je u pozitivnom nizu jer je na dvije domaće pobjede nadovezala i pobjedu u Alpe Adria Kupu protiv deseterostrukog prvaka Austrije i sada će tražiti produžetak pobjedničkog niza. Gosti su također sudionik Alpe Adria Kupa u kojem su pretrpjeli poraz od Ilirije na domaćem terenu i sada će zasigurno tražiti iskupljenje u Gorici.

Trener Josip Sesar: "Škrljevo je dobro ukomponirana momčad. Momčad koja ima po dva igrača na svakoj poziciji, odlično su krenuli u ovu sezonu. Barnjak i Marinelli na bekovskim pozicijama rade kreaciju za suigrače i poene za sebe. Na poziciji centra imaju Adwaya, koji se predstavio u jako dobrom svjetlu sa svojim igrama na početku sezone. Međutim mi igramo na domaćem parketu. Napravit ćemo u petak zadnji završni trening sa taktičkim detaljima pred utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i da će svi igrači biti spremni za utakmicu nakon sitnih ozljeda zadnjih dana."

Davor Konjević, koji je dvije sezone svoje dosadašnje igračke karijere proveo u Škrljevu, najavio je utakmicu: "Škrljevo igra dobro ove sezone, imaju sjajnu timsku igru pod vodstvom dugogodišnjeg trenera Rajkovića i pogodili su s igračima koje su doveli pogotovo dolaskom Paola Marinellija pred početak prvenstva. Mi smo digli formu u zadnje vrijeme, dobro treniramo i igramo puno bolje, te je ovo je utakmica u kojoj moramo pokazati da smo ekipa koja zaslužuje biti odmah uz bok našim ABA ligašima. Ukoliko nastavimo igrati kao u zadnje vrijeme naša pobjeda ne smije dolaziti u pitanje. Očekuje nas težak posao, ali smatram da imamo širi i kvalitetniji igrački kadar, te da ćemo doći do novih bodova koji nam puno znače za nastavak natjecanja."

Utakmica se igra u subotu 23. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 17 sati.

FOTO: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!