Tenis

Iga Swiatek i Paula Badosa izborile nastup na WTA završnici

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.10.2021.
Iga Swiatek i Paula Badosa izborile nastup na WTA završnici

Poljakinja Iga Swiatek i Španjolka Paula Badosa debitirat će sljedećeg mjeseca na WTA završnici u Guadalajari u Meksiku, objavio je u ponedjeljak WTA.

Swiatek, prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, u 2021. je stigla najmanje do četvrtog kola svakog od četiri velika turnira, a ove sezone je također osvojila dva WTA naslova.

Ova 20-godišnjakinja bit će prva Poljakinja koja će igrati na WTA završnici nakon Agnieszke Radwanske 2016. godine.

Za 23-godišnju Badosu ova sezona je bila dobra, osvojila je titule u Beogradu i Indian Wellsu, a na Roland Garrosu je stigla do četvrtfinala.

Završni turnir u Guadalajari se održava od 10. do 17. studenog. Inače, WTA završnica, na kojoj se okuplja osam najboljih tenisačica i osam ženskih parova, preseljena je iz kineskog Shenzhena nakon što je prošlogodišnje izdanje otkazano zbog pandemije COVID-19.

Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, Čehinje Barbora Krejcikova i Karolina Pliškova te Grkinja Maria Sakkari ranije su se kvalificirale za završni turnir, a nakon povlačenja prve tenisačice svijeta Australke Ash Barty otvorilo se jedno mjesto.

Barty je pobijedila u finalu u studenom 2019. u Shenzhenu, ali je odlučila ne putovati u Meksiko zbog karantenskih problema pri povratku u svoju zemlju te se usredotočiti na pripremu za Australian Open u siječnju.

Za posljednje mjesto koje vodi u Guadalajaru bore se Tunižanka Ons Jabeur i Estonka Anett Kontaveit koja je u nedjelju osvojila WTA 500 turnir u Moskvi.

Jabeur, osma tenisačica svijeta vodi u utrci, ali ju je ozljeda lakta natjerala da se povuče s turnira u Moskvi, ali i s Courmayeur Ladies Opena u Italiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!