Nogomet

Preminuo legendarni trener Rangersa Walter Smith

Matej Kačan • utorak, 26.10.2021.
Preminuo legendarni trener Rangersa Walter Smith
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Jedna od najvećih trenerskih legendi Glasgow Rangersa i nekadašnji izbornik škotske reprezentacije Walter Smith preminuo je u 74. godini života...

Nekadašnji trener škotske reprezentacije i Evertona te legendarni trener Glasgow Rangersa Walter Smith preminuo je u utorak 74. godini života.

Smith je s Rangersima osvojio čak deset naslova lige, pet kupova i šest Liga kupova, a izborio je i finale Kupa UEFA 2008. godine te je po tim uspjesima drugi najuspješniji trener Rangersa u povijesti.

Rangerse je vodio u dva navrata, od 1991. do 1998., odakle odlazi u Everton na četiri godine, a onda i kratko vrijeme kao pomoćnik Sir Alexu Fergusonu u Unitedu pa u škotsku reprezentaciju od 2004. do 2007., a tada se vraća u Rangerse koje je vodio do 2011. i mirovine.

It is with profound sadness that we announce the passing of our former manager, chairman and club legend, Walter Smith.https://t.co/5VJn3JeqbV pic.twitter.com/E2GMYjr8fN— Rangers Football Club (@RangersFC) October 26, 2021

Baš je 2011. osvojio i posljednji naslov Rangersa prije desetogodišnje vladavine Celtica i ogromnih financijskih problema te početka iznova za klub, a post je prošle sezone prekinuo Steven Gerrard.

Kao igrač je većinu karijere proveo u Dundee Unitedu, a igrao je na poziciji braniča.

"Bio je utjelovljenje svega što bi Ranger trebao biti. Njegov karakter i liderstvo bili su bez premca i živjet će u sjećanju svih onih s kojima je radio u svoja dva mandata kao trener prve ekipe", kazao je direktor Rangersa Douglas Park.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!