Košarka

Golden State i dalje bez poraza, Lakersi bolji od Spursa u produžetku

Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Golden State i dalje bez poraza, Lakersi bolji od Spursa u produžetku

Osim susret Jazza i Nuggetsa gdje je igrao Bogdanović, sinoć su u NBA ligi odigrana još četiri susreta. Na Zapadu su i dalje bez poraza sjajni Golde State Warriorsi...

Golden State Warriorsi ne žele stati sa savršenim nizom na početku sezone. Nakon tri uvodne pobjede, Warriorsi su se našli u nezavidnoj situaciji protiv OKC Thundera gdje su igrali loše prvo poluvrijeme i početak treće te su imali i 15 poena minusa.

No, onda je krenula serija Warriorsa krajem treće i nakon trice Otta Portera je Golden State poveo i do kraja se nije osvrtao do 106:98 pobjede i četvrtog slavlja u nizu.

Steph Curry ubacio je 23 poena, ali uz slabijih 6/14 iz igre, dok je Andrew Wiggins uvelike pomogao s 21 poenom. Kod Thundera je Shai Gilgeous-Alexander bio nedovoljan s 30 poena.

Do druge pobjede stigli su LA Lakersi, i to bez LeBrona Jamesa koji je ovaj susret protiv Spursa preskočio zbog ozljede gležnja. Lakersi su prvo gostovanje sezone riješili u produžetku i skočili su na 2-2 omjer nakon lošeg starta.

Lakersi su u četvrtoj nadoknadili 12 poena minusa na pogon veterana, a nakon što je Dejounte Murray promašio šut za pobjedu, uslijedio je tijesan produžetak u kojem su Lakersi ipak izdržali i slavili sa 125:121.

Anthony Davis je s 35 poena i 17 skokova predvodio Lakerse, dok je Russell Westbrook zabio 33 poena uz deset skokova i osam asistencija. Kod Spursa je Murray imao 21 poen, 12 skokova i čak 15 asistencija.

U ostalim je susretima Dallas skočio na 2-1 omjer pobjedom nad Houston Rocketsima od 116:106 uz 26 poena, 14 skokova i sedam asistencija Luke Dončića. NY Knicksi svoju su sjajnu obrani pokazali i na Sixersima koje su limitirali na dvoznamenkaste poene u 112:99 pobjedi.

Julius Randle je bio na tri asistencije od triple-doublea sa 16 poena, 11 skokova i sedam dodavanja, dok je Tobias Harris kod Sixersa ubacio 23 uz devet skokova i devet dodavanja.

NBA:
New York - Philadelphia 112:99
Oklahoma City - Golden State 98:106
Dallas - Houston 116:106
San Antonio - LA Lakers 121:125 (produžetak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!