Ostali sportovi

Milun i Kolak upisali uvjerljive poraze na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Branimir Korać • četvrtak, 28.10.2021.
Milun i Kolak upisali uvjerljive poraze na Svjetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Pixsell

Dvojica hrvatskih boksača koji su nastupili u prvom dijelu današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu upisali su poraze. Filip Kolak i Marko Milun oprostili su se od nastupa...

Današnji dan na Svjetskom prvenstvu u Beogradu loše je krenuo za hrvatske predstavnike. Filip Kolak i Marko Milun uvjerljivo su poraženi.

Kolak je za protivnika imao Kubanca s bugarskom putovnicom Javiera Ibaneza Diaza koji ga je svladao prekidom u drugoj rundi. Od početka meča Ibanez Diaz imao je inicijativu, bio je dosta bolji protivnik i sudac je u drugoj rundi prekinuo borbu.

Nakon poraza Kolaka u kategoriji do 57 kilograma, poraz je upisao i Milun u kategoriji preko 93 kilograma.

Od Miluna se dosta očekivalo, ali Turčin Berat Acar slavio je jednoglasnom odlukom sudaca pri čemu je jedan sudac bodovao čak i 30:26 za Turčina.

Još jednom se potvrdilo kako je Milun tehnički vrlo dobar, ima snažan udarac, ali obrana mu je dosta slabija. Nije iskoristio niti što je viši i ima duži raspon ruku.

Turčin je dobio prvu rundu, u drugoj rundi poslao ga je na pod i nakon toga raspala se taktika Miluna koji je pokušavao na silu doći do prekida, zadavao i primao udarce, ali na kraju izgubio s 5:0.

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!