Tenis

Sport petkom: Marin Čilić u borbi za polufinale u St. Peterburgu

Branimir Korać • petak, 29.10.2021.
Sport petkom: Marin Čilić u borbi za polufinale u St. Peterburgu

Uvod u uzbudljivi vikend donosi nam teniska, košarka, nogometna i rukometna uzbuđenja, a nekoliko vrlo zanimljivih susreta danas je na rasporedu...

ATP St. Peterburg, četvrtfinale: Bautista Agut - Čilić

Marin Čilić nastavlja put na ATP turniru u St. Peterburgu susretom četvrtfinala protiv Roberta Bautiste Aguta. Čilić igra u dobroj formi, a to je potvrdio i prošlog tjedna u Moskvi gdje nje dogurao do finala.

Ovdje nije imao jednostavan posao, ali je pokazao kako se može izvući i iz neugodne situacije protiv kvalitetnog igrača što je pokazatelj dobre forme, ali i povratka dijela samopouzdanja što mu već duže vrijeme nedostaje.

Sada mu slijedi meč protiv Roberta Bautiste Aguta, Španjolca kojeg itekako dobro poznaje i s kojim se već puno puta susretao. Čilić je u međusobnim dvobojima imao više uspjeha, izgubio je samo dva puta, a u zadnjem njihovom dvoboju prošle godine na Australian Openu slavio je u pet setova.

Na putu do četvrtfinala svladao je Alberta Ramosa i Karena Hačanova dok je Bautista Agut bio bolji od Mackenzieja McDonalda.

HT Premijer liga, osmo kolo

U HT Premijer ligi kreće osmo kolo, a danas su u akciji hrvatski abaligaši. Zadar, Split i Cibona odradit će svoje dvoboje, a već imamo jedan odgođen susret u ovom kolu i to između Vrijednosnica Osijek i Šibenke zbog pozitivnih testova na koronavirus u redovima Šibenčana.

Zadar će prvi na parket i to od 17 sati kada dočekuje sinjski Alkar. Na klupi Zadra debitirat će Vladimir Anzulović. "Apsolutno sam zadovoljan kako radimo, ali to nam ne vrijedi ništa, ako ne pokažemo to na parketu. Bit će grešaka i izgubljenih lopti, ali to se sve može pokriti ako je zalaganje na nivou. Očekujem maksimalan pristup i pobjedu protiv Alkara. Očekujem da probamo, ne znam hoćemo li uspjeti, ponoviti neke stvari s treninga na utakmici", istaknuo je Anzulović za klupsku stranicu.

Od 18 sati na rasporedu je dvoboj između Splita i Zaboka u koji Splićani ulaze kao favoriti i sve osim njihove pobjede predstavljat će iznenađenje. Zabok je nedavno promijenio trenera i trebat će vremena da se u potpunosti posloži igra pod novim trenerom.

Zadnja, od 19:30, na parket će Cibona koja gostuje kod Furnira. I Cibona je izraziti favorit i poput Zadra i Splita tražit će pobjedu. Za sva tri hrvatska regionalna ligaša ovo će biti priprema za teške regionalne dvoboje koji ih nakon toga očekuju.

Ostali važniji događaji

Ligue 1:
PSG - Lille 21:00

Bundesliga:
Hoffenheim - Hertha 20:30

Euroliga:
Uniks Kazan - Real Madrid 18:00
Zenit - Baskonia 18:00
Anadolu Efes - Žalgiris 19:30
Monaco - CSKA 20:00
Panathinaikos - Asvel 20:00

ATP Beč i St. Peterburg, WTA Cluj-Napoca i Courmayeur četvrtfinala

Paket24 Premijer liga:
PPD Zagreb - Ruda 17:30
Nexe - Bjelovar 19:00

1. HRLŽ:
Lokomotiva - Osijek 18:00
Zelina - Umag 20:00

1. HMNL:
Šibenik - Novo Vrijeme 18:00

Svjetsko prvenstvo u boksu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!