Ostali sportovi

Astrosi preokretom nakon lošeg početka smanjili zaostatak u finalnoj seriji

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.11.2021.
Astrosi preokretom nakon lošeg početka smanjili zaostatak u finalnoj seriji

Igrači Houston Astrosa smanjili su zaostatak za Atlanta Bravesima na 2-3 u pobjedama u finalu doigravanja američke profesionalne bejzbolske lige MLB 9:5 pobjedom na njihovom terenu u petoj utakmici te su izborili povratak na svoj stadion gdje će biti odlučeno pitanje prvaka.

Bravesi su imali priliku pobjedom na svom Truist Parku, gdje su bili neporaženi u svih sedam prethodnih utakmica u ovogodišnjem doigravanju, osvojiti prvi naslov prvaka još od 1995. godine, a utakmica za njih nije mogla bolje početi. U prvoj izmjeni Adam Duvall je udario "grand slam" kojim je doveo Bravese u vodstvo od 4:0.

No, vodstvo Bravesa nije dugo trajalo, menadžer Astrosa Dusty Baker odlučio se promiješati poredak svojih udarača što se pokazalo dobitnim potezom. Alexa Bregmana je pomaknuo s treće na sedmu poziciju, Carlosa Correu s pete na treću, a Yulija Gurriela sa sedme na petu. To je rezultiralo s po tri udarca Corree i Gurriela te jednim Bregmana pa su gosti već u trećoj izmjeni uspjeli poravnati na 4:4. Novo vodstvo domaćima osigurao je Freddie Freeman solo "home runom" u donjem dijelu treće izmjene, no do kraja dvoboja su zamjenski bacači Astrosa Urquidy, Maton, Stanek i Graveman bili besprijekorni, dok je napad kreirao tri optrčavanja u petoj izmjeni te su Astrosi stigli do vodstva od 7:5.

Do kraja dvoboja gosti iz Houstona su osvojili po još jedan bod u sedmoj i osmoj izmjeni te mirno priveli dvoboj kraju.

Šesta utakmica igrat će se u Houstonu u noći s utorka na srijedu, a eventualna odlučujuća sedma na istom mjestu samo 24 sata potom.

Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!